Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Nije šala: Novak 1. aprila ruši još jedan Federerov rekord

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.02.24. | 18:15

Mogao bi da postane najstariji broj jedan u istoriji

Broja se više zna rekordima pored kojih stoji ime Novaka Đokovića. Kao da se zainatio pre neku godinu i rešio je da ih sve obori. Barem sve iole relevantne.

Tako je srpski as najtrofejniji po broju grend slem trofeja svih vremena, po broju osvojenih mastersa, po broju nedelja na prvom mestu ATP liste i tako redom. Dok je pored imena Rodžera Federera sve manje najboljih rezultata na svetu. I uskoro bi mogao da ostane bez još jednog.

Izabrane vesti

Švajcarac je najstariji igrač koji je ikada postao broj jedan na ATP listi. Poslednji put kada je sišao sa trona Federer je imao 36 godina i 320 dana. A, Novak Đoković je odavno prošao 36. leto...

Kako su izračunali statističari, Najbolji svih vremena bi mogao najranije 1. aprila – nije šala – da skine Rodžeru i taj rekord. Tog dana Đoković će imati 36 godina i 321 dan i ako bude potrajao na prvoj poziciji, smeniće Federera.

Sve do tada Novak će braniti najmanje bodova od konkurencije. A, imaće mnogo prostora da osvoji nove, jer posle pet godina ide na masterse u Indijan Velsu i Majamiju, gde će samo dodati poene na svoj konto.

Do 1. aprila Đoković ima da brani svega 180 bodova, dok će Alkaras braniti 1.910, Siner 1.510, a Medvedev 2.850. Dakle, šanse su više nego realne da 1. aprila, bez šale, Novak skine Federeru još jedan rekord.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara