Foto.č Reuters
Foto.č Reuters

Nikad ne potcenjuj šampiona: Federer preko Čilića do trećeg kola

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 18:49

Tamo će mu protivnik biti Kepfer

Kada je objavljeno da je Rodžer Federer u istom delu žreba kao i Novak Đoković, te da bi moglo da dođe do njihovog obračuna u četvrtfinalu Rolan Garosa, neki su pomislili da bi Rodžer mogao i ranije da završi učešće u Parizu. Danas je Švajcarac izašao da igra protiv Marina Čilića, ali tu nije kraj njegovog puta - 3:1 (6:2, 2:6, 7:6, 6:2).

Naravno da je bilo neizvesno, a Hrvat je osvojio drugi set i poravnao na 1:1. Odlučujući je bio treći set na meču koji se rešavao u taj-brejku.

Izabrane vesti

Tamo je Švajcarac uspeo da prelomi meč, da dobije taj deo igre sa 7:4 i sebi olakša situaciju. Čilić je posle toga pao, nije verovao u preokret, pa je Federer stavio tačku na meč u četvrtom setu rezultatom 6:2.

Taj pomenuti treći set je definitivno odlučio pobednika, a trajao je skoro sat vremena.

Ukoliko i Novak i Rodžer nastave da pobeđuju mogao bi da se dogodi njihov susret u četvrtfinalu, a Švajcarcu se u narednim rundama, ukoliko nadigra Kepfera, crta susret i sa Mateo Beretinijem što bi moglo da predstavlja veliku opasnost po Federera.

Treba reći da je ovaj meč obeležila i nesvakidašnja scena. Rodžer je često išao sam po peškir, pa je sudija procenio da na taj način ometa servis Čilića. Posle svega Švajcarac je zvao Hrvata na mrežu da ga pita da li ga ometa u servisu. Sve je trajalo oko pet minuta, ali se smirilo bez većih problema.



tagovi

Rodžer FedererMarin Čilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara