Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nikad se neće promeniti: Kirjos "ratovao" sa sudijom, pravio selfi na terenu i bacao reket (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 02:00

"Trebalo bi da te otpuste! Teren je najgori, publika je najgora, sve je najgore - dok si ti u stolici", vikao je australijski teniser na glavnog arbitra

Podsetio je Nik Kirjos impresivnom formom u 2022. godini kakav teniskim kvalitetima zapravo raspolaže i tako prevario ljubitelje belog sporta da je “ludu glavu“ možda smirio. Međutim, na turniru u Majamiju još jednom je potvrdio staru poslovicu - vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Kirjos je i dalje onaj stari.

U osmini finala talentovani Janik Siner prekinuo je dosada savršeni učinak australijskog tenisera na turniru u Majamiju, savladavši ga u dva seta – 2:0, 7:6 (3), 6:3. Ljutu bitku borio je Kirjos sa 20-godišnjim italijanskim teniserom, ali još ljuću vodio je sa glavnim arbitrom meča Karlosom Bernardesom. Borbu koja ga je, utisak je, koštala poraza.

Izabrane vesti

Sve je krenulo u osmom gemu prvog seta, pri rezultatu 4:4, kada se prilikom Sinerovog servis gema Kirjos požalio na buku koja je tokom jednog poena dolazila iz Bernardesovog toki vokija.

"Trebalo bi da te otpuste. Neverovatno! Četvrta runda Majamija, jednog od najvećih turnira, i vi ljudi ne možete da radite svoj posao. Sramotno! Teren je najgori, publika je najgora, sve je najgore – dok si ti u stolici", vikao je Kirjos tokom razmene strana sa rivalom zbog čega je opomenut od strane sudije.

Potom je u taj-brejku prvog seta posle nepreciznog udarca bacio reket o pod, da bi ubrzo napravio i duplu servis grešku.

"Ne znaš šta radiš, nemaš ideju", nastavio je Kirjos da kritikuje Bernardesa, nakon čega mu je ovaj oduzeo poen zbog nesportskog ponašanja.

"Pričaš o meni. Samo nastavi da igraš", rekao je Bernardes, na šta je Kirjos pokušao da se opravda kako je razgovarao sa nekim iz publike, a onda u svom maniru dodao:"Jedan li ti povredio osećanja danas?"

Čitav šou upotpunio je jedan navijač koji je utrčao na teren između poena i napravio "selfi" sa Kirjosom.

U narednom poenu Australijanac je napravio duplu servis grešku i rivalu poklonio set, nakon čega se uputio ka sudijskoj stolici i započeo verbalni konflikt sa glavnim arbitrom.

"Nisam se obraćao tebi. Šta to znači? Šta je nesportsko u tome? Pričao sam sa svojim prijateljem. I? Hoću da razgovaram sa nekim. Dovedi mi nekoga odmah!", vikao je Kirjos izbezumljeno na Bernardesa, a zatim polomio reket, što je dovelo do toga da mu sudija ovog puta oduzme čotav gem. Meč je u tom trenutku praktično bio rešen. Siner je overio brejk i do kraja ga bez problema sačuvao za plasman među osam najboljih gde ga čeka Fransisko Serundolo.

Po završetku meča Kirjos je čestitao Sineru i momentalno se uputio ka svojoj klupi, ne želeći da pruži ruku Bernardesu. Umesto toga, počastio ga je psovkom. Nikad se neće promeniti.



tagovi

Nik KirjosATP MajamiJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara