Nina Stojanović (©Reuters)
Nina Stojanović (©Reuters)

Nina Stojanović se prošetala do drugog kola u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 05:57

Srpska teniserka ubedljiva na startu

Tokio je domaći teren za Nao Hibino, ali i njeno “groblje snova” na Olimpijskim igrama. Nina Stojanović je za nešto manje od sat i po vremena uzela meru japanskoj teniserki – 2:0 (6:3, 6:3).

Ostavila je Nina Stojanović dobar utisak na početku Olimpijskih igara i prekinula loš niz protiv teniserke iz Japana. Nao Hibino je dva puta izlazila kao pobednik iz duela sa Srpkinjom. Ninina je bila treća sreća, a dugove je naplatila na mestu i takmičenju gde će to najviše zaboleti Hibino.

Izabrane vesti

Turbulencije na startu susreta, pa uraganski završetak. Mučila se Nina u uvodnim gemovima, tražila je servis i pravila duple greške. Japanka je prva napravila brejk, čačnula je živac Nini i pokrenula lavinu. U tri vezana servis gema Japanke napravila je Nina Stojanović brejk i pokazala da joj je bilo potrebno vreme da stvari legnu na svoje mesto.

Sa izuzetkom četvrtog gema na meču, a drugog Nininog, srpska teniserka je izvanredna bila u gemovima na svoj servis. Osvojila je čak 18 od 22 poena kada ubaci prvi, a 17/24 kada ubaci drugi servis.

Isto se ne može reći i za Hibino, koja je olako dopuštala Nini Stojanović da dođe do brejk prilika. Imala ih je Nina čak 13 – iskoristila je četiri. Viđena su dva dijametralno suprotna seta. U prvom razmena brejkova, dok je u drugom Nini bio dovoljan jedan da spakuje kofere Nao Hibino i eliminiše je sa Olimpijskih igara.

U četvrtom gemu drugog seta Nina Stojanović je iskoristila četvrtu brejk-loptu, zatim je u narednom spasila dve i zaigrala staloženije. Propustila je prvu meč-loptu na svoj servis, ali je kod druge bila neumoljiva. U drugoj rundi našu teniserku čeka bolja iz duela Marija Sakari – Anet Kontavejt.

Srpska teniserka požalila se na teške vremenske uslove koji vladaju u Zemlji izlazećeg sunca, ali je sve lakše kada se naplate stari dugovi i prođe dalje.

"Uslovi su teški, očekivala sam još toplije vreme. Prethodnih dana sam trenirala u ovo vreme i bilo je još toplije. Jako je sparno, teško je da se drži reket, samim tim je teško da se drži fokus na terenu, vrućina to remeti dosta. Jako mi je drago što sam uspela da budem konstantna mentalno dosta, mislim da mi je to donelo pobedu. Od nje sam izgubila pre nekoliko meseci na Rolan Garosu, naravno nije prijatno izlaziti na teren znajući da ste izgubili od nekoga, ali to je meni dalo dodatni motiv. Mislim da je bila prednost što igramo na betonu, to je moja omiljena podloga i mislim da uslovi više odgovaraju meni. Lopta jako skače. Fizički mi nije bilo lako, ali mislim da ću se u narednom meču dosta bolje fizički osećati. Imam i dubl, mislim da sam jedina koja to ima, ali dobro", rekla je Nina Stojanović posle prolaska u drugo kolo.


tagovi

Nina StojanovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara