Nikola Milojević (©Starsport)
Nikola Milojević (©Starsport)

Ništa od Milojevićevog rezultata karijere, zaustavljen u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 00:53

Londero bolji u dva seta u Kordobi

Bajka Nikole Milojevića u Argentini je završena. Spustio je Huan Londero rampu srpskom teniseru na ulazak u polufinale, dobio je Milojevića posle nešto više od jednog i po časa borbe - 2:0 (6:4, 7:5). 

Izjednačio je Nikola Milojević najbolji rezultat na ATP turu, stigao je do četvrtfinala drugi put, ali iskorak napravio nije. Ipak, potvrdio je da se nalazi u solidnoj formi - na Australijan openu prošao kvalifikacije - i da ima neka tajna veza sa turnirima kada upadne kao laki luzer. 

Izabrane vesti

Kada je Dominik Tim otkazao učešće u Kordobi, otvoren je bio put Nikoli Milojeviću do glavnog žreba i drugog kola. Ponovio se identičan scenario iz Moskve, gde je 2019. godine upao na turnir kao laki luzer i stigao do četvrtfinala. Tada je odustao od nastupa Danil Medvedev, a srpskom turniru je kraj puta u četvrtfinalu označio drugi Rus - Andrej Rubljov

Milojević je u drugom kolu u Kordobi bio boji u dva seta od Tomasa Ečeverija, ali nije mogao da preskoči i Huana Londera, uđe u polufinale i izađe na megdan Albertu Ramosu. Bolje je servirao Argentinac u četvrtfinalu, izvukao se u dva od četiri navrata kada se suočavao sa brejk loptama, dok je srpski teniser četiri puta poklekao kada mu je Londero pretio oduzimanjem servisa.

Loše je otvorio Milojević meč, dozvolio je rivalu da mu oduzme dva puta servis. Jedan brejk zaostatka je anulirao, ne i drugi. I u narednom setu je prvi popustio, ali je uspeo da napravi ribrejk u osmom gemu. Ipak, pri rezultatu 5:5 zadrhtala mu je ruka, a Londero je u idućem gemu iskoristio prvu meč-loptu.


tagovi

Nikola MilojevićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara