Dominik Tim (Reuters)
Dominik Tim (Reuters)

Ništa od velikog povratka ni u Kneževini: Tim bez šansi protiv Runea

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 19:37

Uzalud nadanja teniskih fanova da je Austrijanac konačno izašao iz krize

Dve vezane pobede na turniru u Eštorilu prethodne sedmice i rutinski trijumf na startu Monte Karla protiv Rišara Gaskea, bili su dovoljni da raspale maštu ljubitelja „belog sporta“ da bi baš start sezone na šljaci mogao da donese veliki povratak grend slem šampiona i nekada trećeg tenisera sveta Dominika Tima.

Snove o takvim stremljenjima raspršio je za svega devedeset šest minuta igre danski vunderkind Holger Rune. Dvadesetogodišnji Danac trijumfovao je rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) i plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu.

Izabrane vesti

Nakon početna četiri gema u kojima su igrači držali svoj servis dogodio se prelomni trenutak prvog seta kada je Rune napravio brejk i poveo sa 3:2. Koliko je Tim bio nesiguran krajem prvog seta dovoljno govori podatak da je osvojio samo dva poena na svoj servis u tom delu igre. Runeov ritern funkcionisao je savršeno, a tome je kumovao i Austrijanac sa svega 55% ubačenog prvog servisa.

Nastavak je doneo nešto jači otpor Tima koji se dobro držao do 3:3 u drugom setu. Ključni momenat u meču posle kog nije bilo šansi za Timov povratak dogodio se u sedmom gemu drugog seta, u kom je Tim spasao četiri brejk lopte ali ne i petu. Poslednji gem zadao je Runeu više muka od očekivanog jer u njemu nije uspeo da iskoristi dve meč lopte. Ipak, treća je bila dovoljna za miran završetak.

Skandinavčev protivnik u osmini finala biće pobednik meča Mateo Beretini - Fransisko Serundolo.

U ostalim mečevima popodnevnog programa u Kneževini nije bilo iznenađenja. Danil Medvedev je uprkos tradicionalno slabijoj igri na šljaci rutinski startovao trijumfom protiv Lorenca Sonega 2:0 (6:3,6:2). Naredni rival ruskom teniseru biće Aleksander Zverev koji je u sve boljoj formi nakon sedmomesečne pauze zbog povrede.

Deveti nosilac turnira, Karen Hačanov opravdao je ulogu favorita u meču protiv Belorusa Ilje Ivaške 2:0 (7:6, 6:2).

Tejlor Fric je uz malo problema u prvom setu savladao švajcarskog veterana Stanu Vavrinku 2:0 (7:6, 6:2). Rival američkog igrača u osmini finala biće talentovani Čeh Jirži Lehečka.


tagovi

Dominik TimHolger RuneATP Monte KarloMasters Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara