Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Nole juri 18. pobedu u nizu na Vimbldonu protiv Čileanca koji se pokazao samo na šljaci

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.07.21. | 11:49

Rival Novaka Đokovića u osmini finala trećeg grend slema u sezoni biće 20. teniser na ATP listi, Kristijan Garin. Meč je na programu u ponedeljak od 14.30 časova, uz prenos na RTS 1

Vreme je za četvrtu prepreku na putu ka 20. grend slemu. Novak Đoković se bez većih problema izborio sa prve tri, Džekom Drejperom, Kevinom Andersonom i Denisom Kudlom, a u ponedeljak će odmeriti snage i sa Kristijanom Garinom u okviru osmine finala Vimbldona. Taj meč je na programu od 14.30 časova.

Biće to drugi susret najboljeg tenisera sveta sa 25-godišnjim Čileancem. Oni su igrali prošle godine na ATP kupu, kada je naš as trijumfovao sa 6:3, 6:3.

Izabrane vesti

14.30: (1.01) Đoković - Garin (20.0)

Garin je trenutno 20. igrač na ATP listi, a najbolje rezultate je beležio na šljaci. Znatno slabije igra na travnatoj podlozi. Svih pet trofeja koje je osvojio tokom profesionalne karijere do sada bili su na šljaci.

Poslednju titulu osvojio je ove godine u rodnom Santijagu, a pre toga je prošle i pretprošle godine trijumfovao u Rio de Žaneiru, Kordobi, Minhenu i Hjustonu.

Čileanac je do meča sa Đokovićem stigao pobedama nad Bernabeom Zapatom Miraljesom (3:2), Markom Polmansom (3:1) i Pedrom Martinezom (3:1). Tako je izjednačio svoj najbolji rezultat na grend slemovima, koji je postavio ove godine na Rolan Garosu. U Parizu je zaustavljen u 4. kolu, Danil Medvedev ga je preslišao sa 6:2, 6:1, 7:5.

Mislim da sam najviše unapredio svoju koncentraciju. Naravno, moram još mnogo toga da popravim, ali sada sam počeo da pridajem značaj mnogo više svakom gemu na meču, da vrednujem svaki poen. Nije to uvek tako lako, igrao sam neke teške, duge mečeve, u kojima sam morao konstantno da budem na 100 odsto“, objasnio je Garin uoči meča sa Đokovićem.

Čileanski teniser nikada do sada nije igrao protiv nekog igrača iz „velike trojke“, a ovo će prvi put da mu bude da igra na centralnom terenu u Vimbldonu.

Srećan sam, volim ovakve izazove. Mislim da ću steći ogromno iskustvo. Do sada nisam igrao protiv nekoga iz „velike trojke“. Miran sam, ovo su veliki mečevi koje uživam da igram. Na stranu rezultat, želim da pokažem protiv Đokovića na terenu sve što znam“, kazao je Garin.

Ovaj 25-godišnjak je prvi Čileanac koji je stigao do osmine finala na Vimbldonu posle 16 godina. Pre njega je u 4. kolu igrao Fernando Gonzalez, 2005. godine, kada ga je eliminisao Rodžer Federer.

Đoković je u Londonu izgubio samo prvi set na ovogodišnjem turniru, kada ga je Drejper iznenadio. Posle toga je usledilo čišćenje protivnika. Na Vimbldonu najbolji teniser na planeti nije izgubio od 2017. godine i četvrtfinalnog duela sa Tomašom Berdihom. Do sada je vezao 17 uzastopnih trijumfa na najpopularnijem grend slemu, na kojem ima za sada ukupno pet titula.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonKristijan Garin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara