Nole ponovio podvig star 71 godinu

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.07.19. | 21:58

Još od 1948. niko u finalu Vimbldona nije spasao dve meč lopte

I najduže i najluđe i najbolje finale u istoriji Vimbldona. Novak Đoković i Rodžer Federer priredili su pravu poslasticu teniskim zaljubljenicima, odigrali meč o kome će se ispredati bajke decenijama, a iz minuta u minut oni koji se bave statistikom štancuju nove podatke kojim su ova dva tenisera pomerila granice.  

Mi nećemo preterivati. Konstatovaćemo da je Nole postao prvi teniser u open eri kome je pošlo za rukom da sa 30+ godina odbrani trofej na Vimbldonu, da se pored toga okitio četvrtim grend slem trofejom posle 30 i u tom segmentu se pridružio Rodžersu i Rafi, odnosno da mu je ovo deveta pobeda protiv Fedeksa u poslednjih 11 susreta, uzgred rečeno verovatno i najdraža jer je izvojevana posle spasenih meč lopti. 

Izabrane vesti

I tu dolazimo možda i do najzanimljivijeg statističkog podatka: Novak Đoković je prvi igrač još od 1948. godine koji je uspeo da slavi u vimbldonskom finalu nakon što je spasao dve meč lopte. Pre njega to je uspeo da uradi pre ravno 71 godinu Amerikanac Bob Falkenburg.  

E sad, računajući sva grend slem finala, meč lopte uspelo je da spase samo devet tenisera u istoriji ovog sporta?! Dakle, ne u open eri, već otkako se tenis igra. 

Da li vam je sada jasno šta je zapravo Novak danas uradio? 

Za istoriju ne samo tenisa, već sporta generalno, po više osnova...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara