"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Nole, uradi to prvi put: Đoković ima šansu da prvi put u istoriji povede protiv Nadala!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.16. | 19:51

Srbin posle velike borbe u polufinalu turnira u Dohi savladao Čeha Berhiha u dva seta 6:3, 7:6 i zakazao finale sa Špancem

Novak Đoković

Novak Đoković se plasirao u finale turnira u Dohi, nakon što je u polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 7:6. Srpski teniser će se tako sutra protiv Rafaela Nadala boriti za prvi trofej u 2016. godini u kojoj mu je ponovo cilj da suvereno zadrži prvo mesto na ATP listi i nastavi dominaciju iz prošle godine.

Izabrane vesti

Biće ovo, ujedno i prilika za našeg majstora da prvi put povede u međusobnom skoru sa Špancem. Do sada su odigrali 46 mečeva, skor je 23:23. a jasno je da će novim trijumfom Nole prvi put prešišati jednog od najvećih rivala.
"To je najvažniji meč, videćemo šta će se dogoditi. Toliko puta smo igrali jedan protiv drugog u karijeri. Sa njim sam odigrao najveće mečeve u karijeri i sigurno me očekuje uzbudljiv izazov sutra", najavio je Đoković.

Iako je loše započeo polufinalni duel sa Čehom i izgubio servis već posle prvog gema, nakon nekoliko gemova dok se zagrejao, Nole je zaigrao maestralno i furioznom serijom od čak četiri uzastopno osvojena gema rešio je prvi set u svoju korist sa 6:3.

Češki teniser se nije lako predao ni u drugom setu. Dvanaest gemova se igralo se poen za poen, bez brejka, bilo je 6:6 a onda je taj-brejku Novak maestralno uhvatio Berdiha u klopku i pobedom od 7:3 overio trijumf i plasman u sutrašnje finale.

Novakov protivnik u borbi za titulu u prestonici Katara biće već spomenuti Nadal koji je u drugom polufinalu lako savladao Ukrajinca Ilju Marčenka sa 6:3, 6:4.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tomaš BerdihNovak ĐokovićATP Dohaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara