Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Nova era počela čišćenjem! Novak podsetio kako je lepo gledati ga dok pleše (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 17:29

U prvom meču nakon rastanka sa Goranom Ivaniševićem, Đoković rutinirao Romana Safijulina i plasirao se u osminu finala mastersa u Monte Karlu

Janik Siner ga je zaustavio u polufinalu Australijan opena, autsajder Luka Nardi šokirao u Indijan Velsu, nakon čega je Novak Đoković odustao od Majamija. Premalo smo ga gledali u 2024. godini i trofejima najvećeg svih vremena se nismo radovali, jer ih nije ni bilo - prvi put od 2018. uoči početka sezone na šljaci.

Niko ne garantuje da će Đoković prvi trofej u 2024. podići baš u Monte Karlu, ali je prvi meč, prvog mastersa na crvenom tucaniku iskoristio da nas podseti kako je lepo gledati ga dok pleše po terenu, dok crta bekhend paralelama, dok čisti linije, dok drop-šotovima ostavlja rivala nedorečenim. Mnogi su strepeli uoči Novakovog prvog pojavljivanja na terenu posle mesec dana pauze, znajući da je u Monte Karlu prethodnih sezona umeo da gazi na mine austsajdera, ali je Srbin autoritativnim izdanjem pokazao da nije bilo potrebe strahovati. Počistio je Romana Safijulina za okruglo 70 minuta - 2:0 (6:1, 6:2).

Izabrane vesti

Ubedljivom pobedom počela je nova teniska era iz vizure Novaka Đokovića. Era posle Gorana Ivaniševića sa kojim je od jula 2019. godine do proleća 2024. podigao devet grend slem titula, nedavno je okončana. Sa Nenadom Zimonjićem (još ne zvanično) kao glavnim trenerom u boksu, Novak je postavio ciljeve za ovu sezonu, a glavni su, bez konkurencije Olimpijske igre, a zatim svi preostali grend slemovi.

Tamo gde je pre godinu dana učešće započeo neubedljivim trijumfom nad anonimnim Rusom Ivanom Gahovim, a zatim u trećoj rundi poražen od Lorenca Muzetija, Novak je danas držao časove tenisa 41. igraču sveta. Znajući za Safijulinov agresivni stil igre, na početku je opipavao puls rivala koji je poklanjao poene šakom i kapom. Safijulin je čašćavao, Novak od uvodnog gema opustio ruku, ušao u udarac i maltene od početka do kraja pogađao vinere na kakve nas je tokom karijere navikao. Sevale su neodbranjive paralele bekhendom, vineri iz riterna, a na 11 neodbranjivih udaraca, Novak je u prvom setu imao svega četiri neiznuđene greške.

S druge strane, ruski teniser je napravio deset grešaka, a subjektivni osećaj bio je da je bar u 15 navrata "davao poklone" Đokoviću. Baš svaki servis gem Safijulina počeo je poenom Đokovića i baš svaki put kada je autsajder servirao Novak je dolazio do brejk lopti. Verovali ili ne, lider ATP liste danas ih je imao čak 19!?

Kraj prvog i početak drugog seta Novak je obeležio sa čak 13 vezanih poena (poslednja dva gema prvog i prvi u drugom setu dobio sa nulom), a nakon brejka za 3:1, Novak je nagovestio da se publika neće dugo zabavljati.

Servis ga je takođe gotovo perfektno služio, osvojio je 19/24 poena na prvi servis i izgubio samo jedan od 10 na drugi. Kada se podvuče crta, glasna poruka poslata je rivalima koji su u njegovom delu žreba, iako je na konferenciji uoči turnira nenametljivo govorio poručivši da ne dolazi u Monte Karlo kao favorit.

Naredni rival Novaku će biti bolji iz duela Artur Fis - Lorenco Muzeti, a ako Italijan pobedi, eto Novaku prilike za osvetu.



tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara