Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nova medalja za Hrvatsku: Čilić i Dodig ušli u finale muškog dubla

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.07.21. | 09:32

A moglo bi da bude i hrvatsko finale

Ozbiljan uspeh i ozbiljna dominacija. Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u finale Olimpijskih igara u muškom dublu u tenisu. Ubedljivo su savladali dubl Majkl Venus - Markus Danijel sa Novog Zelanda i tako overili medalju. Ili zlato ili srebro biće u njihovim rukama. Novozelanđani nisu imali šanse u polufinalu - 6:2, 6:2!

Zanimljivo je što bi moglo da se dogodi da u finalu bude hrvatski obračun. Jer u drugom polufinalu Nikola Mektić i Mate Pavić igraju protiv Ostina Krajičeka i Tenisa Sandgrena.

Izabrane vesti

S obzirom da su Mektić i Pavić vrlo dominantni u muškom dublu ove godine, sasvim je realno da Hrvatska u dublu uzme čak dve najsjajnije medalje.

Čilić i Dodig lako su slavili u polufinalu protiv Novozelanđana. Neizvesno je bilo samo do 2:2 u prvom setu. Nakon toga su hrvatski teniseri napravili seriju od osam gemova, odjurili na 6:2, 4:0 i mirno sačuvali prednost za ogromno slavlje.

U finalu bi mogli da ih sačekaju Mektić i Pavić, najbolji teniski par današnjice koji ove godine ima 51 pobedu i samo pet poraza.

Priličan uspeh hrvatskog tenisa!


tagovi

Marin ČilićIvan Dodig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara