Novak Đoković sprema seriju turnira po zemljama bivše Jugoslavije ovog leta

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 21:38

U Srbiji će se sigurno igrati, verovatno i u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji

Rolan Garos je odložen, Vimbldon je odložen, US Open je odložen... Čak je i Australijen Open koji se igra početkom sledeće godine došao pod znak pitanja. Jasno je da će svetskom tenisu biti potrebno mnogo vremena da se vrati u normalu posle pandemije korona virusa. Teniseri i teniserke su već dva meseca van takmičarskog ritma, a prema najboljim prognozama, neće na teren makar još pola godine.

Ipak, neki tenis bi mogao da se igra i ove godine. Možda već na leto. Na zanimljivu ideju sa grupom prijatelja je došao najjbolji svetski teniser Novak Đoković. Srpski as planira organizaciju egzibicionih turnira po nekim od zemalja bivše Jugoslavije, otkrio je njegov saradnik i prijatelj Goran Ivanišević.

Izabrane vesti

Slavni Hrvat je to potvrdio u razgovoru za HTV.

„Razmišljali smo o seriji malih turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovde (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Videćemo šta će biti sa putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u junu ili julu“, rekao je Ivanišević.

Nekadašnji osvajač Vimbldona nije optimista da će se zvanični mečevi u tenisu igrati ove godine.

„Moja najbolja procena je proleće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju i o pomeranju Australijen Opena za mart. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da se igra pre Rolan Garosa ili Vimbldona sledeće godine“.

Ivanišević kaže da su svi u teniskom svetu zatečeni ovom situacijom i da je sportistima teško.

„Što se tiče sportista, najgore je kad si zdrav, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš i pitanje je kada ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji. Samo je pitanje kad“.

(FOTO: reuters)


tagovi

Goran IvaniševićNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara