Novak Đoković
Novak Đoković

Novak bombardovao Litvanca: Vineri, voleji – prolaz

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 15:36

Đoković protiv Berankisa lako overio plasman u osminu finala – 3:0

Za Novaka Đokovića Rolan Garos još nije počeo. Kao u prva dva kola, tako i u današnjem meču sa Litvancem Berankisom, najbolji teniser današnjice se zagrevao i demonstirao moć. Vinerima, volejima, savršeno tačnim drop šotovima Novak Đoković je po kratkom postupku razoružao objektivno mnogo slabijeg rivala i ekspresno završio posao – 3:0 (6:1, 6:4, 6:1).

Teško je bilo šta reći o duelu koji je od prvog poena i servisa ocrtao veliku razliku u kvalitetu. Novak Đoković je ponovo demonstrirao odličnu fizičku pripremu, kretao se kao da je od gume i lagano gradio pobedu. Sve je u igri Novaka Đokovića izgledalo nepodnošljivo lako i brzo. Kada god je Berankis pomislio da može da bude konkuretan usledio je udar najboljeg tenisera današnjice. Dovoljno da Novak Đoković uđe u istoriju kao prvi teniser koji je 12 puta uzastopno stigao do osmine finala Rolang Garosa.

Izabrane vesti

Istina, mnogo toga se moglo videti na početku meča. Novak Đoković je odigrao gotovo savršen prvi set. Poveo je sa 4:0 i u tom intervalu čak imao osam viner udaraca. I ne samo to. Svestan da ga tek očekuju pravi izazovi Đoković se maksimalno trudio da skrati razmenu udaraca. Nijedan gem nije trajao duže od četiri minuta. A prvi deo igre Đoković je dobio za svega 26 minuta.

Na taj način Đoković je ispoštovao tradiciju i treći put prvi set protiv Litvanca na grend-slemovima dobio sa 6:1.

Bilo je jasno Berankisu da će se od Rolan Garosa oprostiti na Filip Šatrijeu. Pokušavao je da rizičnom igrom da bar malo poremeti Novaku dominaciju. I uspeo je Đokovićev rival da bude konkurentan na početku drugog seta. Imao je sreću Berankis da lopta prilikom jednog Đokovićevog vinera pogodi mrežu i odbije se u aut. Imao je Litvanac vođstvo od 1:0 i 2:1, i tu je stao.

Tačnije, Đoković je iskoristio brejk loptu u petom gemu, i to na sjajan način. Stigao je jednu Bernakisovu dijagonalu i došao do prednosti od 3:2. Pored toga što je razlika u kvalitetu bila očigledna, razliku je pravio i servis.

Đokovića je služio gotovo savršeno, redovno je najbolji teniser sveta ubacivao prvi servis, dok je Litvanac prvi as zabeležio u trećem setu kada je sve bilo na Novakovoj strani.

Litavanac, inače 93. teniser sveta, je uspeo da osvoji četiri gema u drugom setu. U trećem ništa nije mogao Novaku Đokoviću. Kada je fantastičnom bekhend paralelom Đoković stigao do prednosti od 2:0, sve je postalo jasno. Bez ikakvih stega Đoković je nastavio koktelom različitih udaraca da udara po nejakom Litvancu.

I da uz sve to čuva snagu za narednu rundu i meč sa mladom italijanskom nadom Lorencom Musetijem.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara