NOVAK ĐOKOVIĆ DISKVALIFIKOVAN SA US OPENA!!!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 22:15

Lude scene u Njujorku

Novak Đoković je završio učešće na US Openu pošto je večeras diskvalifikovan sa meča osmine finale protiv Pabla Karenja Buste!

Pri rezultatu 6:5 za Španca koji je napravio brejk, Novak je razočarano udario lopticu u stranu i ona je slučajno pogodila linijskog sudiju u grlo. Od udarca loptice, sudija je pala na teren i izgledalo je da ima probleme sa disanjem. Naš teniser je odmah prišao da pomogne i uputio je izvinjenje jer nije bilo nikakve namere, ali je na kraju diskvalifikovan posle desetak minuta većanja.

Izabrane vesti

Novaku se prvi put u karijeri desilo da na ovakav način mora da završi meč. Prava retkost je videti da igrač bude diskvalifikovan na ovakav način, a još je veća senzacija da se to desi najboljem teniseru sveta u osmini finala trunira kao što je US Open. Đoković jeste pogrešio što je slučajno pogodio sudiju, ali ne možemo da se otmemo utisku da je glavni sudija jedva dočekao ovakvu priliku da striktno primeni pravila. Zamišljamo istu situaciju u kojoj je Federer...

Ceo meč je od početka bio nabijen tenzijom. Novak je tražio brejk, Španac se spasavao. Srbin je u osmom i desetom gemu propustio ukupno četiri brejk lopte. Od toga su tri bile set lopte na servis Španca. Uspevao je Karenjo Busta da se izvuče i da u 11. gemu dođe do tri vezane brejk lopte posle povrede srpskog tenisera koji je nezgodno pao i povredio rame. Ukazana mu je i lekarska pomoć posle koje se vratio na teren, ali nije uspeo da osvoji gem i Španac je napravio brejk.

Novak je bio razočaran i impulsivno je bez gledanja udario lopticu koja je pogodila sudiju u grlo i tako je došlo do jednog najneverovatnijih momenata u istoriji tenisa i US Opena. Uzalud se Srbin izvinjavao i tvrdio da nije imao lošu nameru i da je u pitanju splet nesrećnih okolnosti. Sudija se ubrza ustala, bilo je očigledno da nije u pitanju ništa ozbiljno i da je dobro. Organizatori su bili neumoljivi i iskoristili su Pravilnik da diskvalifikuju prvog tenisera sveta.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara