"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Novak eliminisan u Dohi, Karloviću dovoljan jedan brejk za pobedu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.01.15. | 17:51

Posle dva sata i 18 minuta borbe hrvatski teniser se plasirao u polufinale, dok Đokovića u 18 časova očekuje polufinale u konkurenciji dublova

Novak Đoković

Srpskom asu se ne da u Kataru! Novak Đoković eliminisan je u 1/4 finalu ATP turnira u Dohi pošto je bolji od njega bio Ivo Karlović - 2:1 (6:7, 7:6, 6:4). Pravi teniski maraton pripao je hrvatskom igraču, a na čitavom meču viđen je samo jedan brejk i to u poslednjem, trećem setu. Karlović je odservirao čak 21 as, što je jedan od glavnih uzroka Novakovog poraza.

Izabrane vesti

Obojica tenisera uspešno su prolazili u gemovima na svoj servis, a odluka u prvom setu pala je u taj-brejku. Prvi reket sveta bio je ubedljiv u poslednjem gemu prvog seta (7:2) i činilo se tada da će slomiti otpor visokog bombardera iz Hrvatske. 

I drugi deo odlučen je u taj-brejku, ali je ovoga puta bolji bio Karlović (8:6). Prelomni trenutak meča dogodio se u sedmom gemu trećeg seta kada je 27. teniser sveta uspeo da oduzme servis Đokoviću, da bi kasnije sačuvao svoj i slavio plasman u polufinale.

Bila je ovo druga pobeda hrvatskog tenisera nad Ðokovićem u njihovom trećem međusobnom meču. Oba prethodna odigrali su još 2008. godine, u Madridu je slavio Karlović, a u Hamburgu Ðoković.

Karlovićev protivnik u borbi za finale biće Španac David Ferer, trenutno 10. na ATP listi, koji je ranije danas sigurno slavio protiv Nemca Dastina Brauna (6:2, 6:2).

Kasnije večeras Novak bi trebalo da u paru sa Filipom Krajinovićem odigra i polufinalni meč u konkurenciji dublova, a njihovi protivnici su Španac Rafael Nadal i Argentinac Huan Monako.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićIvo Karlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara