Olga Danilović i Novak Đoković (@Starsport)
Olga Danilović i Novak Đoković (@Starsport)

Novak i Olga na terenu dočekali Novu godinu: Pobedili Kineze, pa odbrojavali

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 17:02

Srpski tandem ima priliku da se protiv Čeha plasira u četvrtfinale Junajted kupa u Pertu

ŠtaSrbi u Australiji imaju večeras dupli razlog za slavlje. Pet minuta pre dolaska Nove godine po tamošnjem vremenu Novak Đoković i Olga Danilović slavili su protiv kineskog tandema Džidžen Džang - Ćinven Dženg i napravili korak ka plasmanu u četvrtfinale Junajted kupa koji se održava u Pertu. Za prolaz u narednu fazu naši teniseri igraće u utorak od 03.00 protiv Čeha, koje su Kinezi već savladali 3:0.

Naš tandem do pobede je došao ukupnim rezultatom 2:1. Prvo je Novak bio uspešniji od Džanga 2:0, ali je onda Olga izgubila istim rezultatom od Dženg, pa je konačan ishod rešen dublom. Tu su Srbi bili uspešniji sa 6:4, 1:6, 10:6.

Izabrane vesti

S obzirom na vremensku razliku, Nova godina je u Australiju stigla u 17 časova po našem vremenu. Samo šest minuta pre nego što je završen srpsko-kineski okršaj. Dok je prošlo međusobno čestitanje i pozdravi sa ostatkom tima, stigla je i ponoć, pa su srpski teniseri i zaplesali na terenu RAC Arene.

Nakon dobijenog prvog seta zahvaljujući brejku u sedmom gemu za vođstvo 4:3 očekivalo se da naši teniseri ubrzo privedu meč kraju. Međutim, uporni Kinezi su zaigrali odlično u drugom setu, sigurno servirali i kažnjavali sve Novakove i Olgine greške za ubedljivih 6:1. Prvo su napravili brejk na samom startu, pa u četvrtom gemu potvrdili isti. Uspela je Srbija da osvoji gem na svoj servis, ali potom su sigurni bili rivali i došli do izjednačenja.

U odlučujućem setu stvari su ponovo došle na svoje mesto. Srpski par je ređao poene, poveo 7:3 i potom rutinski upisao pobedu. Za uspešan kraj 2023, a nadamo se da će protiv Čeha biti isti takav početak 2024. Rivali Novaku Đokoviću i Olgi Danilović biće Jiri Lehečka i Marketa Vondroušova.


tagovi

Novak ĐokovićOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara