Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Novak na pretposlednjoj stanici do titule u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 08:59

Rival u polufinalu Slovak Martin

Žreb za Rolan Garos je ispao problematičan za Novaka Đokovića, sa dvojicom najvećih rivala Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom na putu pre finala. Ali ono što hrabri sve navijače najboljeg tenisera sveta je povratak top forme na šljaci poslednjih dana.

Teniskog kralja danas čeka još jedan meč koji bi trebalo da posluži kao zagrevanje pred Pariz. U polufinalu Serbia Opena (14.00) Novak Đoković će igrati protiv Andreja Martina, slovačkog tenisera koji nema mnogo čime da se pohvali u karijeri.

Izabrane vesti

Plasman među četiri najbolja u Beogradu je jedan od najvećih Martinovih uspeha u karijeri, jedini ATP turnir na kojem je dobacio do finala je Umag 2016. kada je poražen od Fabija Fonjinija. Ali, daleko od toga da je Slovak za potcenjivanje, nanizao je pet pobeda na Serbia openu, pobedio je mnogo bolje rangirane Nikoloza Bazilašvilija i Dušana Lajovića.

Ipak, Đoković igra sve bolje i bolje kako se bliži put u Pariz, u četvrtfinalu beogradskog turnira je deklasirao Federika Koriju sa 6:1, 6:0.

„Odigrao sam sjajan meč. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji ove sezone. Osećao sam se fantastično na terenu od prvog poena“, rekao je Đoković nakon meča, u kojem je ostvario 952. pobedu u karijeri.

Kec na Novaka - 1,02!

Nikada do sada u karijeri Đoković nije igrao protiv Martina, koji će takođe iz Beograda pravo u Pariz, gde ga u prvom kolu Rolan Garosa čeka 32. nosilac Rejli Opelka.

U drugom polufinalnom meču (15.30) sastaće se Federiko Delbonis i Aleks Molčan.


tagovi

Novak ĐokovićSerbia OpenTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara