Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Sud vratio vizu Đokoviću, nastup na Australijan openu pod velikim znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 07:26

Ministar imigracije ima mogućnost da ceo proces vrati na početak, sada po sasvim drugim osnovama..

Pauza se odužila, nikome nije bilo jasno zbog čega, ispostavilo se srećom da su advokati Novaka Đokovića i zastupnici države Australije dogovorali uslove dostojanstvenog razlaza. Sudija Entoni Keli je negde oko 07.17 po srednjoevropskom vremenu saopštio: poništena je odluka da se Đokoviću uskrati viza, Vlada Australije će platiti sve troškove i Novak će biti pušten iz pritvora u narednih 30 minuta.

Australijska vlada je na kraju prihvatila da je pogrešila zbog toga što Đokoviću po sletanju u Melburn nije dala više vremena da reaguje, razgovara sa advokatima ili timom, već mu je odmah otkazala vizu.

Izabrane vesti

Zbog toga, Novaku će biti vraćen pasoš i ostale lične stvari.

Međutim, sve ovo ne znači da će Đoković i moći da igra u Melburnu, pošto ministar za imigraciju Aleks Hok ima pravo da lično intereveniše i na potpuno novim osnovama ukine Novakovu vizu. I ta se opcija pominjala u sudu kao mogućnost.

*** Posle konferencije porodice Đoković i Novakove poruke putem društvenih mreža cilj je ostanak u Melburnu i takmičenje na Australijan Openu! Opširnije OVDE. ***

Ukoliko bi se to i desilo Đokoviću bi u naredne tri godine bio zabranjen ulazak u Australiju.

Sve to znači da će naredni Đokovićevi potezi biti izuzetno zanimljivi. Da li će ostati u Melburnu i pokušati da istera svoje do kraja? Ili će ipak napustiti Australiju pre no što prvi grend slem i počne kako ne bi rizikovao novi problem s lokalnim vlastima? Advokat države Australije Kristofer Tran čak je Novaku uputio svojevrsnu indirektnu pretnju rekavši da bi slučaj novog poništavanja vize značio da su “ulozi skočili, opali“. S tim da bi prethodno Đoković barem trebalo da bude obavešten, pa da može normalno da izađe iz zemlje.

Tran je svakako najavio da će Hant "razmotriti mogućnost" da Đokoviću ukine vizu. Tada bi mogla da se analizira i sva Đokovićeva lekarska dokumentacija. U ovom prvom procesu se u to nije dublje ulazilo, Novak je spor dobio na osnovu proceduralnih grešaka Australijanaca.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara