Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak ne ide u pritvor, zakazano novo saslušanje

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.01.22. | 09:28

Srpski teniser obaviće razgovor sa Ministarstvom za imigracije

Ukinuo je Aleks Houk, ministar za imigracije, vizu Novaku Đokoviću. Ali najbolji teniser sveta neće se predati bez borbe. Pravni tim srpskog asa sprema se da uloži žalbu, poništi još jednu odluku o poništenju vize i izvede Houka pred sud.

Australijski mediji pišu da je Đokoviću poručeno da do razgovora sa Ministarstvom za imigracije neće biti smešten u pritvor dok ne bude doneta nova pravna odluka.

Izabrane vesti

Novo saslušanje Novaka Đokovića je zakazano za danas u 10.45, kada će devetostruki šampion Australijan opena sesti za sto sa i obaviti razgovor sa službenicima za imigraciju.

Pravni tim Novaka Đokovića izneo je zahtev australijskim vlastima da se odluka o žalbi donese najkasnije do nedelje, što bi značilo dan pre početka prvog grend slema sezone. Đoković bi na taj način u slučaju nove pobede na sudu mogao da nastupi u prvom kolu i izađe na megdan Miomiru Kecmanoviću.

Ukoliko srpski as u dogovoru sa pravnim timom odluči da izađe na sud i pokuša da dobije novu bitku van teniskog terena, suđenje će biti prenošeno putem Jutjub kanala Federalnog suda. A, suđenje bi, prema pisanju australijskih medija, ponovo mogao da vodi Entoni Keli, koji je poništio prvu odluku o ukidanju vize braniocu titule u Melburnu. Ukoliko odluka Aleksa Houka ne bude poništena, Novaku Đokoviću preti odlazak u zatvor u trajanju čak i do tri godine.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara