Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novak ne krije: Olimpijske igre su mi prioritet

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.04.24. | 15:37

Srpski as nema nameru da propusti Vimbldon

Svega smo se naslušali u prethodnih mesec dana, kada je svet tenisa „čačkao“ o razlozima rastanka između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića, ne prihvatajući najjednostavnije objašnjenje da se „ljubav“ ugasila.

Tako se pisalo da je jedan od razloga to što Đoković neće igrati na Vimbldonu, čemu se protivio Ivanišević. A, onda se ispostavilo da je i to šuplja priča.

Izabrane vesti

Novak je potvrdio da će igrati sve grend slemove ove godine, ali i naglasio da su mu prioritet Olimpijske igre. I teško da je neko time iznenađen, jer je zlato sa najveće svetske smotre sportista jedini vredan trofej koji Đoković nema u rukama.

U razgovoru za „Tenis čenel“ u Monte Karlu srpski teniski genije je govoreći o planovima za 2024. rekao:

Ovo je olimpijska godina, Olimpijske igre su veoma retke, svake četvrte godine i kao i svake olimpijske godine stavljam njih iznad u smislu prioriteta u odnosu na ostale, u odnosu na grend slemove, koji su visoki prioritet. Taj blok između Rolan Garosa, Vimbldona, Olimpijskih igara i Ju Es opena, ta dva-tri meseca, želim da igram svoj najbolji tenis i nadam se da će se to desiti“, rekao je Novak i time objasnio šta mu je cilj za predstojeće leto.

Đoković sa Olimpijskih igara ima samo bronzu iz Pekinga 2008, dva puta je gubio polufinala i mečeve za bronzu – u Londonu i Tokiju.


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara