(©Reuters)
(©Reuters)

Novak Đoković 15. u ATP trci, ali i dalje ima rezervisano mesto na završnom mastersu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 15:32

Samo mora da ostane u Top20 do Torina

Novi lider teniskog karavana je Karlos Alkaras i on je već obezbedio mesto na završnom mastersu u Torinu.

Po broju bodova osvojenih u 2022. godini prate ga Rafael Nadal, koji je takođe osvojio kartu za poslednji turnir u sezoni, pa Kasper Rud, dvostruki finalista grend slemova ove godine – Rolan Garosa i US opena.

Izabrane vesti

S obzirom na to da mu nije dozvoljeno da igra na gotovo pola bitnih turnira ove godine, Novak Đoković je na tek 15. mestu po broju osvojenih bodova u 2022. godini. Pa, iako na završnom mastersu igraju osmorica najboljih u toj sezoni, srpski as i dalje ima rezervisano mesto za takmičenje u Torinu.

U čemu je kvakva? Svaki osvajač grend slema u godini ima rezervisano mesto na završnom mastersu, pod uslovom da bude u Top 20 do poslednje ATP liste pre turnira. Đoković je, dakle, 15. na toj listi i moraće do kraja godine da se izbori da ne sklizne za još pet mesta.

Dobra je stvar što sledi deo sezone u kojem Đoković neće imati prepreke da igra. Novak se već prijavio za turnir iz kategorije 250 koji će se igrati u Tel Avivu, a čeka ga i masters u Parizu, koji nosi 1.000 bodova. A, sasvim je moguće da srpski as još negde odluči da zaigra, da bi osvojio dovoljno bodova za put u Torino.

Iza njega u ATP trci su Marin Čilić sa 70 bodova manje, pa Karen Hačanov (115 bodova manje), Nik Kirjos (190), Dijego Švarcman (280), dok je na 20. mestu Roberto Bautista Agut sa 310 bodova zaostatka u odnosu na Đokovića.

Završni masters u Torinu igraće se od 13. do 20. novembra.


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara