Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak Đoković ide u Australiju! Srbija definitivno igra na ATP kupu u Sidneju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 04:53

U grupi sa Norveškom, Čileom i Španijom

Sve dileme oko toga da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu najzad su, čini se, raspršene.

Najbolji teniser sveta je zvanično na spisku igrača za ATP kup, koji će se od 1. januara igrati u Sidneju, što je potvrdio i organizator. Samim tim, očekivano je da će nakon toga produžiti za Melburn, na prvi grend slem u sezoni.

Izabrane vesti

Na zvaničnim stranama ATP kupa objavljen je jutros spisak reprezentacija koje će učestvovati na tom takmičenju. A, lista od 16 zemalja učesnika se određuje prema najbolje rangiranom teniseru iz te države. I to je takođe potvrda da će Novak Đoković igrati u Australiji, jer da on nije potvrdio učešće, Srbija ne bi ni mogla da učestvuje na ATP kupu!

Zbog čega? Zato što je drugi najbolje rangirani srpski teniser Dušan Lajović, koji je 33. igrač planete. Kada bi Đoković odustao od igranja, onda bi Srbija po rejtingu pala iza Bugarske, koja ima Grigora Dimitrova, 28. na ATP listi ili Hrvatske sa Marinom Čilićem, koji je 30. teniser planete. A, Bugarske i Hrvatske nema među učesnicima. Pomalo neobično, osvajači Dejvis kupa nisu stekli pravo da igraju ovo drugo takmičenje reprezentacija...

Čak su izvučene i grupe ATP kupa za predstojeće januarsko izdanje: Srbija će u prvoj fazi igrati protiv Španije, Norveške i Čilea. Norvežane predvodi Kasper Rud, osmi teniser sveta, Čileanse Kristijan Garin, koji je 17. na ATP listi, dok će Špancima „prva tabla“ biti Roberto Bautista Agut, 19. igrač planete, pošto je Rafael Nadal otkazao nastup.

S obzirom na to da ni Rodžer Federer, 16. na ATP listi, neće igrati, Švajcarska nije ispunila uslov da se takmiči, jer joj je sledeći najbolje rangirani teniser Sten Vavrinka, koji je 82. na svetu.

Inače, sastav reprezentacije Srbije je malo izmenjen u odnosu na Dejvis kup: nema na spisku Miomira Kecmanovića, a tu je Matej Sabanov, specijalista za dubl, koji je do skoro zajedno sa bratom Ivanom branio boje Hrvatske. I to je još jedan dokaz da spisak učesnika nije napravljen generički po ATP listi, već da su selektori poslali zvanične sastave.

Ostaje još da sam Novak Đoković zvanično potvrdi svoj odlazak u Australiju, ali posle ove vesti oko ATP kupa, čini se da oko toga više nema nikakve dileme.


tagovi

Novak ĐokovićATP kupTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara