(©Reuters)
(©Reuters)

Novak Đoković je Mančester siti

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 00:59

Kaže legendarni ruski as Jevgenij Kafeljnikov

Terminator, uništitelj, gazda, doktor, GOAT... Lete epiteti kojima se želi dočarati sa kakvom lakoćom Novak Đoković gazi kroz Australijan open.

U četvrtfinalu melburnškog grend slema Đoković je pregazio Andreja Rubljova sa 3:0 u setovima, što je izazvalo veliku pažnju u ruskoj sportskoj javnosti.

Izabrane vesti

A, legendarni as Jevgenij Kafeljnikov je na svoj način opisao kako je izgledao duel Novaka i Andreja na Rod Lejver areni.

„Srbin je čovek iz druge dimenzije. Došao je sa druge planete. Vidi se po rezultatu da Rubljov nije imao ni šansu protiv Đokovića. Izgledalo je kao da je Spartak iz Moskve izašao da igra protiv Mančester sitija“, opisao je Kafeljnikov.

Predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpišev nije bio baš blagonaklon prema Rubljovu.

„Igrao je vrlo predvidljivo za Đokovića. Svaki potez mu je bio pročitan. Andrej je hteo da nađe način da promeni nešto, ali smatram da nije bilo inteligencije u njegovoj igri. Novakov tehnički i taktički arsenal je bio previsoke klase za Rubljova“, ocenio je Tarpišev.

Ni Viktor Jančuk, jedan od trenera u Rusiji, nije verovao da Rubljov može išta da uradi protiv Đokovića.

Rubljov nije spreman da pobedi Đokovića. U pitanju je razlika u klasi. Andrej nije imao šanse. On još mora da napreduje. Đoković ima mnogo više varijacija u igri i mnogo veće samopouzdanje u svoje udarce. Novak je zasluženo pobedio. Da bi stigao do njegovog nivoa Rubljovu su potrebne još dve godine žestokog rada“, istakao je Jančuk.

Novak Đoković će u polufinalu Australijan opena igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan Open 2023Andrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara