Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak Đoković neće dobiti medicinsko izuzeće na US Openu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 10:14

Bar zasad...

Novak Đoković neće dobiti medicinsko izuzeće na US Openu ako ga bude zatražio, piše Njujork Tajms!

To znači da srpski teniski as, bar zasad, neće moći da učestvuje na poslednjem grend slemu sezone pošto su čelnici ovog takmičenja odlučili da od zvaničnih vlasti ne traže nikakve ustupke. I dalje postoji mogućnost da se nešto promeni do kraja avgusta, za kada je zakazan teniski spektakl u Njujorku. Ako se situacija promeni i SAD "otvori" za nevakcinisane goste, tako će biti spuštena i zabrana.

Izabrane vesti

Đoković je zbog istih problema već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, a ne treba podsećati na to šta je sve doživeo tokom pokušaja da uđe u Australiju sa medicinskim izuzećem koje mu je prvo bilo odobreno...

17.20: (1,50) S. Kveri – F. Krajinović (2,41)

Kako piše ugledni list iz Velike jabuke, Đoković se vodi kao "nevakcinisani stranac" zbog čega mu nije dozvoljen ulazak, a izvršni direktor USTA Lu Šer potvrdio je da će Savez "pratiti regulative državnih vlasti".

Trenutno treći reket sveta je zbog deportovanja iz Australije ostao uskraćen da brani 2.000 bodova, dok u Indijan Velsu i Majamiju nije igrao, pa tako ni sada nije ništa izgubio. Na Vimbldonu se bodovi oduzimaju posle odluke organizatora, a na US Openu bi trebalo da brani 1.200 bodova pošto je pre godinu igrao finale sa Danilom Medvedevim koji je i uzeo šampionski pehar.

Podsetimo, Novaku je određeno da bude nosilac na Vimbldonu iako je zvanično treći reket sveta.


tagovi

Novak ĐokovićUS openJu-Es Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara