Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Novak Đoković preskače Toronto, lov na prvo mesto i zagrevanje za US open izvesno u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 10:29

Srpski teniser se takmičarskom tenisu vraća sredinom avgusta

Na poslednjoj vimbldonskoj konferenciji, nakon poraza u finalu od Karlosa Alkarasa, Novak Đoković je istakao da će mu masters u Sinsinatiju biti priprema za US Open. Samim, tim donekle je nagovešteno, da neće nastupiti u Torontu od 7. do 13. avgusta, a spekulacije je potvrdio i sam Đoković.

Izabrane vesti

“Uvek sam voleo dane koje sam provodio igrajući u Kanadi, ali nakon konsultovanja sa mojim timom, mislim da smo doneli pravu odluku. Nadam se da ću imati prilike da igram ponovo u Torontu, pred sjajnom i entuzijastičnom publikom", rekao je vlasnik 38 masters titula..

Od Novakovog odustajanja profitirao je Amerikanac Kristofer Jubenks, momak koji je oduševio na ovogodišnjem Vimbldonu plasmanom u četvrtfinale.

Novak je kanadski masters osvajao u četiri navrata. Premijerno 2007. godine, potom je vezao titule 2011. i 2012, da bi poslednju izvojevao 2016. Prošle sezone, zbog činjenice da nije vakcinisan, nije imao pravo odlaska na severnoamerički kontinent, samim tim i učešća na pomenutom turniru.

US Open počinje 28. avgusta, a Novak će izvesno osetiti američki beton sredinom meseca i pojaviti se u Sinsinatiju gde je tokom karijere podigao dva pehara, 2018. i 2020. godine. Sinsinati će predstavljati i prvu šansu da preskoči Karlosa Alkarasa i vrati prvo mesto na ATP listi. Tamo Đoković ne brani bodove, za razliku od Alkarasa koji je pre godinu dana dobacio do četvrtfinala (180 bodova) gde je izgubio od Kamerona Norija u tri seta.

Razlika između Đokovića i Alkarasa smanjena je u protekloj sedmici za 300 bodova i trenutno iznosi 580 ATP poena.



tagovi

Novak ĐokovićATP Toronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara