Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Novak prošao bolje od Nadala: Preko Tokija u pokoravanje Londona

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.11.20. | 18:10

Povoljan žreb za našeg asa na Završnom mastersu

Žreb povoljan. Dobro je prošao Novak Đoković prilikom formiranja grupa za završni Masters sezone. Prvi reket planete izbegao je mine u liku Dominika Tima i lanjskog pobednika Stefanosa Cicipasa, pogotovo ako se zna da su ga Austrijanac (posebno) i Grk (nešto manje) mučili poslednjih sezona, pa se može konstativati kao dobra okolnost što se neće s njima sastati u uvodnoj fazi turnira.

Srbin je smešten u Grupu Tokio, zajedno sa Danilom Medvedevim (Rusija), Aleksandrom Zverevim (Nemačka) i Dijegom Švarcmanom (Argentina), što se može smatrati dobrim ishodom. Naročito ako se ima u vidu da su u Grupi London Rafael Nadal (Španija), Dominik Tim (Austrija), Stefanos Cicipas (Grčka) i Andrej Rubljev (Rusija). Opšti je utisak da je društvo u kome je Nadal nosilac jače i deluje obrahbrujuće što s njima Novak ne mora na megdan. Bar ne do polufinala.

Izabrane vesti

Naravno, kao prvoplasirani na ATP listi i sa statusom člana „velike trojke“, Đoković ima pozitivan odnos sa svim rivalima u grupnoj fazi. Sa Zverevim i Medvedevim učinak mu je 4:2, dok je protiv Švarcmana, objektivno najslabijeg učesnika turnira, koji je poslednji uskočio u žreb, dobio svih pet međusobnih duela.

Đoković će u O2 areni u Londonu juriti šesti pehar namenjen pobedniku Završnog mastersa sezone. Jednom ga je podigao u Šangaju, četiri puta u Londonu.

Turnir je na programu je od 15. do 22. novembra, a titulu brani Grk Stefanos Cicipas.


tagovi

ATPATP LondonNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara