Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Novak u žrebu Indijan Velsa, čeka odobrenje za ulazak u SAD i napad na rekordnu šestu titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 01:51

Još nije poznato da li će nastupiti na prestižnom Mastersu

Obelodanjen je kostur glavnog žreba za masters u Indijan Velsu, u njemu jester Novak Đoković, ali pitanje je hoće li trenutno drugi teniser ATP liste imati pravo da nastupi na turniru čiji je pehar podizao u pet navrata.

S obzirom na to da nije vakcinisan, vlasnik 20 grend slem titula trenutno čeka odluku američkih vlasti o njegovom ulasku na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. Zapravo, čeka se odobrenje Centra za kotrolu i prevenciju bolesi i zbog toga je nastup i dalje upitan.

Izabrane vesti

„Đoković je na listi takmičara i deo je žreba. Trenutno smo u komunikaciji sa njegovim timom. Ipak, i dalje nije određeno da li će nastupiti jer mu je potrebno odobrenje Centra da bi ušao u SAD. Pružićemo više informacija čim ih budemo imali“, piše u zvaničnom saopštenju turnira.

Ukoliko pak dobije zeleno svetlo, Novak će u prvom kolu biti slobodan, dok će u drugom odmeriti snage sa boljim iz okršaja Australijanca Džordana Tompsona i iskusnog Belgijanca Davida Gofana. U trećoj rundi mogao bi na starog znanca Endija Marija, a u njegovom delu žreba od zvučnijih imena nalaze se još Mateo Beretini, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Marin Čilić, Feliks Ože-Aljasim...

Podsetimo da je Đoković prvi put osvojio turnir u Indijan Velsu 2008. godine savladavši u finalu domaćeg tenisera Mardija Fiša. Zatim je došla čuvena 2011. godina gde se revanširao Rafi Nadalu za poraz u finalu četiri godine ranije, a 2014. i 2015. obeležile su dve pobede protiv Rodžera Federera u borbi za pehar Inidijan Velsa. Treću uzastopnu, a ukupno petu titulu na ovom turniru osvojio je 2016. pobedom protiv Miloša Raonića. Sa pet pehara, deli epitet rekordera turnira sa Federerom, a uz pozitivan odgovor nadležnih tela SAD-a, mogao bi da krene u napad na šestu.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, voljom žreba u prvom kolu jedan protiv drugog igraće Filip Krajinović i Dušan Lajović. Oni su u polovini kostura kojom gospodari prvi reket sveta Danil Medvedev i neko od njih dvojice bi se nakon duela sa Gaelom Monfisom u drugom kolu mogao sastati sa Rusom već u trećem. U tom delu žreba nalazi se i Rafael Nadal, četvrtoplasirani sa ATP liste.



tagovi

Novak ĐokovićIndijan VelsATPatpATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara