Novak Đoković (©MN Press)
Novak Đoković (©MN Press)

Novak žali za grend slem trofejima: Igram najbolji tenis u životu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 13:36

„Ako ne računamo US open, izgubio sam jedan meč u godini“, kaže teniski broj 1

Kako god da se 2020. godina završi, Novak Đoković će imati za čim da žali.

Zvuči čudno, pošto je do sada izgubio samo jedan meč na terenu u celoj godini (Rolan Garos) i jedan za „zelenim stolom“ (US open), ali priznaje i Đoković da mu je krivo što nema na današnji dan još koji grend slem više osvojen od aktuelnih 17.

Izabrane vesti

Postoji žal što nisam uzeo US open ili Rolan Garos. Bio sam u odličnoj formi na oba. U finalu Rolan Garosa nisam bio na nivou, imao sam i odličnog protivnika i nisam igrao dobro. Na US openu se desila ta nesrećna situacija... Ako ne računamo Njujork, imam samo jedan poraz ove sezone, igram tenis života i ova sezona može da se poredi sa 2011. i 2015. godinom“, rekao je Đoković novinarima nakon treninga na Dorćolu.

Novak je još jednom potvrdio kakav mu je plan za finiš godine.

Igraću u Beču, preskočiću Pariz, pa ću igrati u Londonu. U Beču nisam igrao od 2007-2008, idem na turnir sa najvišim ciljevima. Ne znam da li će biti publike, ima dosta naših ljudi tamo, nadam se da ću videti neke od njih“.

Najbolji svetski teniser ima u planu da igra u januaru na Australijan openu, mada je sve više sumnji da će se turnir uopšte održati zbog korona virusa.

Još ne znam kada ću ići u Australiju, zbog porodice, svih ograničenja... Nadam se da će skratiti period karantina, ali ako se to ne dogodi, moraćemo ranije da idemo. Australijan open je u planu da igram, a za ATP kup još ne znam“.

Kada su planovi za budućnost u pitanju, očekuje se da Novak doda gas i dostigne Federera i Nadala po broju osvojenih grend slemova, da ih pobedi u trci za najvećeg svih vremena.

Pritisak je sastavni deo mog života i moram da to prihvatim. U glavi je da li će se taj pritisak iskoristiti kao pogonsko gorivo. Možda nekome smeta što imam najviše ambicije, ali tako sam vaspitan. Moj cilj jeste da budem broj jedan istorijski. Ne mislim da sam u teškoj situaciji, znam kako da pronađem balans. Ponekad se umorim psihički i fizički, ali to je život“.

Najavio je Đoković da će probati da ponovo pokrene turnir u Beogradu.

Pokušaćemo da vratimo profesionalni turnir u Beograd. Adrija tur se završio kako se završio, ali je pokazao koliko profesionalno možemo da ga organizujemo. Lično ću se zalagati da vratimo turnir u Srbiju“, poručio je Novak Đoković.

Turnir u Beču na kojem će Đoković igrati počeće 26. oktobra.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara