Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novaka preznojio 97. igrač sveta, ali polufinale je u džepu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 16:50

Đoković pobedio sa 2:1

Nije ovo bio dan Novaka Đokovića, slabo mu je šta na terenu polazilo za rukom, ali najvažnije – pobedio je.

Namučio je Dominik Kepfer, 97. igrač sveta, najboljeg tenisera planete, uzeo mu je set, naterao ga da punom snagom igra svaki poen do poslednjeg, ipak, na kraju je morao da prizna Đokoviću da je bolji – 6:3, 4:6, 6:3.

Izabrane vesti

Završena je bajka nemačkog tenisera, koji je odigrao fantastičan turnir u Rimu. U kvalifikacijama je pobedio Žila Simona, pa Mihaila Kukuškina, onda u glavnom žrebu Aleksa de Minaura, Gaela Monfisa i Lorenca Musetija. Ozbiljne skalpove je skinuo Kepfer, ali je Novak Đoković ipak preveliki zalogaj.

S druge strane, srpski as je odigrao jedan od slabijih mečeva ove godine, ali je našao put do pobede. Imao je velike uspone i padove, poveo je 4:0 u prvom setu, a onda dopustio rivalu dva brejka. Iako je Đoković dobio taj set, Kepfer je osetio da Novak nije na svom maksimumu i da bi mogao makar da ga propisno namuči.

Novak je napravio brejk na početku drugog seta, ali je do kraja dva puta izgubio svoj servis, pa mu je tako „otišao“ i set. I na kraju, u trećem, Đoković je propustio četiri brejk lopte u prvom gemu, da bi oduzeo servis rivalu u trećem. Tu je stekao prednost koju je uspeo da sačuva do kraja.

Plasirao se Đoković u polufinale, gde ga čeka Kasper Rud. Norveški teniser je danas sa 2:1 pobedio Matea Beretinija i zakazao duel sa Novakom. Mladi Norvežanin nikada do sada nije igrao protiv najboljeg igrača sveta.

Đoković je pre godinu dana igrao u finalu mastersa u Rimu, gde je izgubio od Rafaela Nadala.


tagovi

Novak Đokovićatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara