Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novakov kačket za Norijevo pomračenje: Đoković u osmom finalu Vimbldona!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 18:54

Srpski as ponovo dao fore rivalu, pa ga pregazio

U svom 17. učešću na Vimbldonu, Novak Đoković će osmi put igrati u finalu! Dosad je samo jednom poklekao, kada ga je 2013. savladao Endi Marej. Nadala se domaća publika u Londonu da će ove godine njihov novi ljubimac, Kameron Nori, uspeti da zaustavi srpskog asa u polufinalu, ali ništa od toga.

Kao i u četvrtfinalu sa Janikom Sinerom, kada je od 0:2 stigao do 3:2, Đoković je ponovo prepustio rivalu prvi set, ali onda dodao gas i pregazio ga - 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Plasirao se u rekordno 32. grend slem finale, ostavivši Rafaela Nadala i Rodžera Federera na 31. Sledeći je Nik Kirjos, u nedelju od 15 časova.

Izabrane vesti

Iako se mučio u prvom setu, kada je imao 12 neiznuđenih grešaka, tek 58 odsto osvojenih poena na prvi servis, a 20 na drugi, Novak je ponovo uspeo da pronađe unutrašnji mir, uhvati ritam i zaigra najbolje što ume. Možda i najbolje ove godine.

Moglo bi se reći da mu je kačket bio talija. Kako ga je stavio po završetku prvog seta, problemi su nestali, a mrak pojeo Britanca sa suprotne strane mreže.


U prva četiri servis gema drugog seta, Đoković je protivniku dozvolio samo jedan poen! Potom je napravio brejk koji je ubrzo iskoristio za 1:1. I u trećem setu Đoković je sjajno servirao, prepustivši rivalu svega tri poena. Ipak, ključan je bio brejk u prvom gemu, a da će povesti 2:1 jasno je bilo posle novog oduzetog servisa Noriju za 4:1.

Treći set počeo je identično - brejkom za vođstvo srpskog tenisera. Prepun samopouzdanja bio je Novak u tim trenucima, pa je jedino pitanje bilo kojim rezultatom će se plasirati u finale. Koprcao se Britanac, uspeo da odbrani četiri brejk lopte u petom gemu, ali samo je odložio neizbežno.

Noriju čestitke za ubedljivo osvojen prvi set - koji će Novak sigurno dobro analizirati - ali više od toga protiv razigranog Đokovića nije mogao.

Bitna stvar je da se Novak nije premorio u ovom meču, s obzirom na to da je Kirjos do finala stigao zahvaljujući predaji Rafe Nadala zbog povrede. Duel sa Norijem trajao je nešto duže od dva i po sata, što je ništa u poređenu sa četvrtfinalnih tri sata i 40 minuta protiv Sinera.

Biće Novak Đoković fizički spreman za nedelju i duel sa Australijancem, nadamo se i psihički pošto će Kirjos sigurno pokušati da ga isprovocira na razne načine ne bi li došao do drugog grend slem trofeja u karijeri (ove godine je trijumfovao u dublu sa Tanasijem Kokinakisom na Australijan openu). Đoković je, ipak, daleko iskusniji. Ovog petka pored Kamerona Norija za rivala je imao i veliku većinu od 15.000 gledalaca na Centralnom terenu. Lako ih je ućutkao...


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonKameron Nori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara