Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Novakovo 119. finale: Za titulu, 250 bodova i gorivo pred Rolan Garos

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 09:49

Za krunu protiv Aleksa Molčana, prvi put protiv igrača van prvih 200

Bio je ljut Novak Đoković što nije podigao trofej u svojoj kući, svom gradu, na prvom ovogodišnjem izdanju Serbia opena. Ali, danas ima priliku za popravni.

Teniski kralj igraće (14.00) u finalu drugog izdanja beogradskog turnira, a rival u borbi za trofej biće mu malo poznati Slovak Aleks Molčan, igrač koji je u srpsku prestonicu došao kao 255. teniser planete.

Izabrane vesti

Kockice su se tako sklopile da Đoković u dva najvažnija meča ima za rivale tenisere koji nisu u 100 najboljih, tako da bi sve osim glatke pobede danas bilo veliko iznenađenje. Namučio je Martin u petak, više nego što je iko očekivao, prvog reketa sveta, uzeo mu je set, pa se i Molčan nada da bi mogao makar isto toliko da uradi.

Ipak, očekuje se da u finalu bude malo drugačiji Novak, mirniji, fokusiraniji, a o većem kvalitetu i iskustvu u odnosu na 23-ogodišnjeg Slovaka da i ne govorimo. Đoković će igrati za pehar, 83. u karijeri, za 250 bodova na ATP listi kojima će još malo podići razliku u odnosu na Danila Medvedeva i Rafaela Nadala, ali i da sebi doda još malo goriva pred put za Pariz, gde već sutra počinje drugi grend slem u sezoni – Rolan Garos.

Manje od 16,5 gemova u finalu - kvota 1,85

Đoković i Molčan se nikada do sada nisu sastajali, ali iako široj javnosti nepoznat, Slovak ne bi smeo da bude pretežak rival najboljem na svetu. Jer, drugi finalista današnjeg meča nikada u karijeri nije pobedio tenisera iz Top 50, dok je protiv Delbonisa u polufinalu okrenuo meč iako je gubio 6:4, 3:1.

Današnje finale je Đokoviću 119. u karijeri, a prvi put mu se dešava da će se za pehar boriti sa igračem koji nije čak ni među 200 najboljih na ATP listi.


tagovi

Novak ĐokovićTenisSerbia Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara