Đoković (©Starsport)
Đoković (©Starsport)

Novaku jedna pobeda u Madridu donosi još jednu nedelju na vrhu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 09:19

Đoković počeo 368. sedmicu na teniskom tronu

Delovalo je u jednom momentu da će Novak Đoković malo sačekati dok ne počne da ponovo niže nedelje na teniskom tronu, jer na brojnim turnirima nije imao dozvolu da igra, a Danil Medvedev ga je skinuo sa prvog mesta, ali...

Splet okolnosti je bio takav da je Rus odleteo sa pozicije broj jedan vrlo brzo, Đoković se vratio na prvo mesto i evo, tu je i ovog ponedeljka, kada udara još jednu recku, 368. nedelju na liderskoj poziciji ATP liste.

Izabrane vesti

Novak će ove nedelje igrati na mastersu u Madridu posle tri godine, što znači da će moći da osvoji bodove, a zanimljivo je da će mu biti dovoljna samo jedna pobeda pa da produži svoju vladavinu na tronu za još jednu nedelju.

Na današnji dan, na zvaničnoj listi, Đoković ima 320 bodova više od drugoplasiranog Medvedeva, koji je i dalje na pauzi zbog povrede, najavio je bio i operaciju, a pitanje je kada će se i gde vratiti na teren, pošto za Rolan Garos ne bi trebalo, a sa Vimbldona su poručili da Rusi i Belorusi ove godine nisu dobrodošli.

Međutim, na listi koja se pravi iz dana u dan, u realnom vremenu, Đoković je sada drugi, posle brisanja 490 bodova, pa mu je jedan trijumf dovoljan da se izjednači sa Medvedevim na 7.990 poena i da ponovo skoči na prvu poziciju. A, onda sledi teži zadatak, jer će na mastersu u Rimu braniti prošlogodišnjih 600 bodova.

Kakva je Novakova dominacija svetskim tenisom kada su nedelje na prvom mestu u pitanju, govori i podatak da je danas tačno 100 sedmica duže na tronu nego što je bio Džimi Konors, legendarni američki teniser, jedan od najboljih svih vremena. A, ako dogura do 370. nedelja, biće tačno sto duže i od Ivana Lendla. Pit Sampras je stao na 286, a nekadašnji rekorder Rodžer Federer je 310 puta dočekao ponedeljak kao lider ATP karavana.

Najbolji teniser sveta je slobodan na početku turnira u Madridu, a danas će saznati ko će mu biti rival u drugom kolu, pošto će se sastati sa pobednikom duela Himeno Valero – Monfis.


tagovi

Novak ĐokovićATP MadridATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara