Novo špansko čudo: Alkaraz preko dva taj-brejka do istorijskog finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.22. | 03:59

Mladi teniser krenuo stopama Rafaela Nadala

Ljubitelji tenisa u Španiji na dobrom su putu da dobiju svog novog idola, pošto mladi Karlos Alkaraz ove nedelje oduševljava u Majamiju. Španac je posle dva uzbudljiva taj-brejka savladao Hurberta Hurkača u polufinalu i došao do svog prvog finala Mastersa 1.000 u karijeri - 7:6(5), 7:6(2).

Alkaraz je slavio posle dva sata i pet minuta borbe, čime je postao drugi najmlađi teniser u istoriji koji se bori za trofej u Majamiju On ima 18 godina i 333 dana, i samo je 29 dana startiji nego što je Rafael Nadal bio 2005. godine. Alkaraz će biti u prilici da postane prvi Španac koji je osvojio turnir u Majamiju, pošto su do sada to bezuspešno pokušavali da učine Serđi Brugera, Karlos Moja, David Fered i Rafael Nadal.

Izabrane vesti

Španac je ujedno i četvrti najmlađi teniser u istoriji koji je došao do finala turnira Masters 1.000. Najmlađi je Majkl Čeng koji je na turniru u Torontu 1990. godine imao 18 godina i 157 dana. Rafael Nadal je u Majamiju 2005. godine imao 18 godina i 304 dana, dok je Rišar Gaske u Hamburgu iste godine imao 18 godina i 331 dan.

Dvojica tenisera su večeras servirala perfektno, pa nijedan nije uspeo da dođe do brejka. U prvom setu su obojica imali po jednu brejk šansu, ali je u samom finišu taj-brejka Španac imao više živaca i koncentracije.

U drugom setu gotovo identična priča, ponovo po brejk šansa sa obe strane i onda odluka. U taj-brejku je koncentracija ponovo izdala Poljaka, dok je Alkaraz bio besprekoran. Poveo je sa 4:1 i 6:2, a onda iskoristio prvu meč loptu.

Alkaraz prekosutra igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda, koji je u polufinalu praktično počistio Argentinca Fransiska Čerundola.


tagovi

ATP MajamiKarlos AlkarasHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara