Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković autoritativno do četvrtfinala Rima: Špancu samo tri gema

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 12:03

Čeka se pobednik duela Beretini – Cicipas

Zapretio je Alehandro Davidovič Fokina brejkom u prvom setu… I onda je na svojoj koži osetio svu silinu udaraca Novaka Đokovića. Prvi reket sveta je odigrao odličan meč na turniru Masters Serije u Rimu i na putu do četvrtfinala Špancu prepustio samo tri gema – 6:2, 6:1 za sat i 10 minuta igre.

Davidovič Fokina je u meč ušao bez mnogo respekta, držao se do 2:2. Međutim, sve posle toga bila je surova demonstracija sile. Namučio se malo sa meč loptom - šest mu ih je bilo potrebno da stigne do pobede - ali razlika u klasi bila je evidentna u svakom udarcu. Pa i u Novakovom samopouzdanju.

Izabrane vesti

Ni sam ne zna koliko je ovakvih mečeva preturio preko glave. Toliko da ih se većine verovatno ni ne seća. Samo usputne prepreke na putu do konačnog cilja. Ciljevi su se istina menjali kroz godine i sada je Đoković fokusiran na grend slem titule kako bi pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala. I turnir u Rimu, bez obzira na Masters nivo, treba posmatrati samo kao novi korak ka toj ideji. Ka Rolan Garosu konkretno.

A ono što je prikazao protiv 48. tenisera sveta prilično je ohrabrujuće. Dominantno, sa autoritetom, agresivnije nego protiv Tejlora Frica, sa više vinera neophodnih kad se igra na šljaci.

"Mislim da sam danas igrao barem 20 ili 30 odsto bolje nego u pondeljak", rekao je Đoković, koji ove godine 15. puta igra na Mastersu u Rimu i u svih 15 pokušaja stizao je barem do četvrtfinala.

U njima učinak od 11 pobede i tri poraza. Za sada. Naredni protivnik srpskog tenisera na putu ka šestoj tituli u Rimu biće Stefanos Cicipas, koji je eliminisao Matea Beretinija sa 7:6 (3), 6:2.

Inače, poseban pečat meču sa Davidovič Fokinom dalo je prisustvo publike na tribinama Foro Italiko stadiona - doduše samo do 25 odsto kapaciteta - koje kao da je hranilo Đokovića.

"Nije bilo dobro. Bilo je sjajno. Nedostajali su mi navijači. Lepo je videti ih ponovo".


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara