Novak Đoković (©MN Press)
Novak Đoković (©MN Press)

Đoković došao u Beograd po vetar u leđa: Mislima sam već u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 17:04

Svetski broj jedan takmičenje na Serbija openu počinje protiv Đerea ili Međedovića

Konferencija Novaka Đokovića uoči starta na Otvorenom prvenstvu Srbije prvobitno je zakazana za nedelju, ali je najbolji svetski teniser razgovor sa medijima pomerio na dan kasnije zbog obaveza na terenu. U nameri da se što bolje pripremi za odbranu trofeja, Đoković je u nedelju imao čak četiri treninga.

Broj jedan, koji je ovog ponedeljka započeo 366. sedmicu na vrhu ATP liste, u Beogradu kreće od drugog kola protiv jednog od sunarodnika, 18-godišnjeg Hamada Međedovića ili nešto iskusnijeg Lasla Đerea.

Izabrane vesti

I pored umora zbog treninga, Đoković je pred novinare došao nasmejan i dobro raspoložen.

"Izvinjavam se svima zbog pomeranja konferencije. Bio sam malo umoran. Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe, da povisim fizičku spremu, jer je to neophodno za ovaj turnir, kao i za ostatak sezone na šljaci koja je najzahtevnija podloga. Činjenica je da sam u Monte Karlu bio nespreman. To sam znao. Fale mi mečevi, a nadam se da ću ih ovde imati više nego tamo. Nadam se podršci sa tribina, to je nešto što daje vetar u leđa. Neke od najboljih rezultata pravio sam posle igranja u Beogradu, poput 2011. godine kada smo osvojili Dejvis kup pred srpskom publikom. Prošle sezone sam osetio želju da dobijem vetar u leđa u Beogradu i to se ospostavilo kao dobra odluka", rekao je Đoković.

Glavni Novakov cilj na šaljaci je, naravno, odbrana Rolan Garosa.

"Mislima sam već u Parizu, u smislu priprema da bih tamo bio najspremniji. To ne menja moj pristup ovom turniru, želim da doguram što dalje. Ne mogu da kažem da bih se zadovoljio polufinalom. Titula je uvek ambicija, ali prvo se skoči pa kaže hop. Idemo dan po dan".

Pored Beograda, Đoković će se za Rolan Garos zagrevati još u Rimu i Madridu.

"To će biti moje generalne probe za Pariz. Radimo evaluaciju posle svakog turnira, pa ćemo videti kako ide dalje", potvrdio je broj jedan učešće na poznatim mastersima.

Najbolji srpski teniser osvrnuo se i na žreb domaćeg turnira.

"Biće nekoliko srpskih duela. Igraću protiv Đerea ili Hamada na startu, a tu je i Kecmanović, Naravno da je želja da svi ostanemo što je moguće duže na turniru. Nadam se da će neko od nas dogurati do polufinala, pa neka pobedi bolji. Evidentno je da Kecmanović igra dobro, poboljšao je kretnju, a njegovi udarci su uvek bili odlični", pohvalio je Đoković mlađeg kolegu.

Jedno od pitanja odnosilo se i na mogućnost da Srbija open uskoro postane turnir iz serije 500.

"Mi (porodica Đoković) nismo vlasnici ove licence, samo je iznajmljujemo. Imamo nameru da predložimo vlasnicima da kupimo licencu. Kada se to dogodi, onda možemo da pričamo o mogućem unapređenju. Znam da postoji šansa za to. ATP menadžment nam je tako rekao, mada ništa još nije urađeno po tom pitanju", objasnio je Novak Đoković.


tagovi

ATPNovak ĐokovićSerbia Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara