Đoković i Ivanišević (Reuters)
Đoković i Ivanišević (Reuters)

Đoković: Gorane, dragi moj treneru, izgleda da pisanje istorije nije dovoljno

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 16:13

Novak se oglasio o odluci ATP-a da Ivanišević ne dobije priznanje za najboljeg teniskog trenera godine

Nagrada za teniskog trenera godine otišla je u ruke Darena Kejhila i Simonea Vanjocija, dvojice stručnjaka koji su pomogli Janiku Sineru da odigra sezonu karijere, dobaci do 4. pozicije ATP liste, osvoji prvu masters titulu (Kanada), dobaci do polufinala Vimbldona, odnosno donese Italiji trofej Dejvis kupa koji su Azuri čekali od 1976. godine.

Novak Đoković čestitao je putem instagrama Sinerovom timu na sjajnoj sezoni koju su imali, ali se tu nije zaustavio već na istoj objavi posvetio malo teksta i svom treneru Goranu Ivaniševiću koji nije poneo laskavo priznanje iako je srpski as sarađujući sa njim odigrao jednu od najdominantnijih sezona u istoriji belog sporta.

Izabrane vesti

"Gorane, pretpostavljam da je potrebno da osvojimo sva četiri grend slema kako bi možda, ali samo možda, bio uzet u razmatranje za trenera godine. Izgleda da kraj sezone na prvoj poziciji, tri grend slem titule, pehar Završnog mastersa i pisanje istorije ovog sporta nije dovoljno, dragi moj treneru", napisao je Đoković.

Podsećanja radi, Novak je 2023. godinu počeo osvajanjem ATP 250 turnira u Adelejdu, a to mu je bila uvertira za 10. pehar Australijan Opena. Usledila je titula na Rolan Garosu, a nakon što je poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa, Špancu se revanširao u epskom finalu Sinsinatija, pre nego što je osvojio US Open. Nestvarnu sezonu kompletirao je titulom na pariskom, pa na Završnom mastersu.



tagovi

Novak ĐokovićGoran Ivanišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara