Novak Đoković i Hubert Hurkač (Foto: Reuters)
Novak Đoković i Hubert Hurkač (Foto: Reuters)

Đoković i Hurkač u ponedeljak drugi izlaze na Centralni teren

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 00:08

Novak vodi 2:0 u setovima, a po treći neće krenuti pre 15.30

Dva fantastična seta, dva taj-brejka i ponovo čelični živci Novaka Đokovića. Poveo je sa 2:0 u osmini finala Vimbldona protiv Huberta Hurkača, ali nije uspeo da dovrši posao, jer je došlo vreme da se gase svetla. Zaustavljen na 25 minuta do ponoći, a priliku da dokusuri Poljaka imaće u ponedeljak.

Poznato je i kada će srpski i poljski teniser ponovo na teren. Okršaj Đokovića i Hurkača biće drugi na programu Centralnog terena, posle meča između Beatriz Hadad Maje i Elene Ribakine koji je zakazan za 14.30 po srednjoevropskom vremenu. Dakle, neće Novak i Hubert pre 15.30 na teren.

Izabrane vesti

Statistika potvrđuje da je servis najjače Hubertovo oružje: ubeležio je čak 23 as udarca. Ipak, to nije bilo dovoljno protiv Novaka. Svega osam neiznuđenih grešaka u 24 gema i dva taj-brejka je napravio Đoković. Na mreži je osvojio 15 od 20 mogućuh poena.

Još jednom je srpski velemajstor pokazao neverovatnu mentalnu snagu i slomio rivala u taj-brejku, te prišao na samo set od četvrtfinala.

Vodila se velika borba u prva dva seta, ali je Novak ponovo bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. Hurkač, poznat po dobrom servisu, nije dozvoljavao srpskom asu da dolazi do brejk prilika, ali nije ni Đoković davao Poljaku takve mogućnosti. Proteklo je 12 gemova bez brejk lopti, te se otišlo u taj-brejk.

Pri rezultatu 3:3, Novak je izgubio servis, potom dozvolio rivalu da povede sa 6:3, a onda je podigao broj obrtaja. Spasao je tri set lopte, preokrenuo i iskoristio prvu priliku - 1:0.

Imao je drugi reket sveta nekoliko prilika da oduzme servis protivniku u drugom setu, ali Hurkač je odbijao da se preda. Posebno interesantan je bio osmi gem, kada je Poljak spasao tri brejk lopte. A onda - novi taj-brejk.

Odmah je Đoković napravio mini-brejk i poveo 2:0, ali Hurkač je uzvratio i poravnao. Poveo je i sa 5:4, ali su potom usledila dva vezana Novakova poena, te se izborio za prvu priliku da povede sa 2:0. Nije je iskoristio. Ipak, odmah je došao do nove set lopte i ovoga puta nije bilo greške - 2:0.

Čim su teniseri seli na klupe po okončanju drugog seta, stiglo je obaveštenje da mogu da se pakuju i da će duel nastaviti u ponedeljak.



tagovi

Novak ĐokovićHubert HurkačVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara