Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković i ne igra, a razlika samo raste

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.02.24. | 08:47

Novak matematički obezbedio 418 nedelja na tronu

Od Australijan opena Novak Đoković nije izlazio na teren, a bodovna razlika u odnosu na konkurenciju i broj osiguranih nedelja na prvom mestu ATP liste samo rastu.

Najveće „zasluge“ za to ovog puta nosi Karlos Alkaras, koji nije uspeo da odbrani prošlogodišnje rezultate iz Južne Amerike. Mladi Španac je u Buenos Ajresu pao u polufinalu, a tamo je lani bio šampion, dok u Rio de Žaneiru, gde je 2023. bio finalista, sada je zbog povrede morao da preda meč posle dva gema.

Izabrane vesti

Dakle, Karlitos nije odbranio bodove i sada mu je zaostatak za Đokovićem porastao (zvanično će biti od ponedeljka) na 1.050 bodova, a bio je 750 ove sedmice.

To u isto vreme znači da je Novak obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste do 1. aprila, pa taman da ne igra do tada. A, to je osiguranih 418 nedelja na tronu. Lagano, ali sigurno ide ka apsolutno neverovatnih 500 sedmica na prvoj poziciji, mada je još dug put do noga.

S druge strane, Đoković tek treba da se vrati na teren, prijavljen je za masterse u Indijan Velsu i Majamiju, gde nije igrao pet godina, tako da bodove može samo da osvaja. Dva plasmana do završnice tih turnira samo bi značajno podigla njegovu prednost u odnosu na rivale i omogućila još koju nedelju na tronu pre nego što dođe vreme da brani titulu na Rolan Garosu.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara