(Reuters)
(Reuters)

Đoković: Imao sam fantastično leto, mnogo me je koštalo, ali se ne žalim

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.08.21. | 12:08

Prvi teniser na planeti potvrdio da su tereni u Njujorku brži nego prošle godine

Novak Đoković polako privodi kraju pripreme za US open na kome će pokušati da objedini sve četiri grend slem titule i tako postane prvi teniser posle 1969. godine i Roda Lejkvera koji je osvojio kalendarski grend slem, ali ujedno i da uđe u istoriju kao jedini koji je osvojio 21 pehar sa četiri najveća turnira.

Na jednom od poslednjih treninga pred start turnira sparing partner mu je bio Denis Šapovalov. Prvi teniser na planeti i mladi Kanađanin odigrali su taj-brejk.

Izabrane vesti

"Obojica smo dobro servirali. Mislimo da su tereni prilično brzi, čak i brži nego prošle godine, pa ako imate dobar servis...", otkrio je Novak za ESPN.

Govorio je i o svojoj formi u 2021. giodini u kojoj je osvojio tri grend slem turnira - Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Nažalost, nije uspeo da se domogne jedinog trofeja koji mu nedostaje u karijeri - olimpijskog zlata.

"Imao sam fantastično leto, koštalo me je mnogo, ali ne mogu da se žalim. Imao sam verovatno najbolju grend slem sezonu u karijeri, pa se nadam da ću tako nastaviti", dodao je Đoković koga u prvom kolu US opena čeka duel sa kvalifikantom.

Onda su mu potencijalni rivali Jan Lenard Štruf, David Gofan ili Kei Nišikori, Tejlor Fric. U četvrtfinalu bi mogao da ga sačeka Mateo Beretini, u polufinalu , a u finalu Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas.


tagovi

Novak ĐokovićUS openDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara