(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković je dizel motor, Alkaras tako ne može da igra

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 10:32

Felisijano Lopez objasnio razliku između dvojice najboljih na svetu

Mnogi su videli, naročito posle Vimbldona, 2023. godinu kao onu u kojoj počinje novi svetski poredak u tenisu. I vladavina novog kralja Karlosa Alkarasa. Ali, kao što to obično biva sa predviđanjima, završila su se neslavno.

Novak Đoković je ostao aposlutni teniski šampion u godini na izmaku, sa jasnom tendencijom da to bude i u 2024. iako mladi lavovi glasno poručuju da će učiniti sve da ga svrgnu s trona. A, sa istim ciljem na teren se posle duge pauze vraća i Rafa Nadal.

Izabrane vesti

Na kraju ove, a pred početak sledeće sezone, osnovno pitanje je može li zaista Alkaras da ugrozi Đokovića i zašto se mladi Španac prosto ugasio u drugom delu godine. Nekadašnji španski teniser Felisijano Lopez je u intervjuu za AS objasnio u čemu je osnovna razlika između dvojice najboljih na svetu.

„Razlika je u tome što je Đoković kao dizel motor, a Alkaras ne može da ostvari rezultat ako igra na takav način. Novak nekada počne mečeve u sporom ritmu, sve dok ne pronađe pravi trenutak i onda ubrzava. I zbog toga deluje nepobedivo“, rekao je Lopez.

On je imao savet za Karlosa.

„Trebalo bi da iskoristi ovu pauzu da se resetuje, psihički i fizički i da krene od nule novu sezonu. Možda je ono što mu se desilo u drugoj polovini godine posledica umora, nije se osećao komotno na terenu, ali sve su to normalne stvari. Dešavaju se svima, to je proces učenja. Karlos još nema u sebi toliko mečeva i turnira da bi umeo da kaže „ovo ću da uzmem“, „ovo ću da ostavim“, „ovo hoću, ovo neću“. Sve to što se desilo njemu u životu je kao cunami i teško se nositi sa tim sa samo 20 godina“.

Veruje Lopez da će Alkaras biti ravnopravan sa Đokovićem u narednoj sezoni.

„Važno je što se Karlos ne plaši Novaka. A, ima dovoljno zrelosti da se prilagodi na njegovu igru, kao i hrabrosti da se suprotstavi Đokoviću, koji je po mnogima najbolji teniser sveta svih vremena“, podvukao je Felisijano Lopez.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasFelisijano Lopes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara