Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković kao prvi na svetu ide na Rolan Garos

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.05.21. | 16:19

Medvedev izgubio šanse da ga prestigne

Postojala je matematička mogućnost da Danil Medvedev pre Rolan Garosa smeni Novaka Đokovića sa teniskog trona.

Bila je u startu tanka, malo verovatna, a onda se raspala već na prvoj prepreci. Šansa koju je Rus imao bila je u slučaju da osvoji masters u Madridu i još neki od turnira do Otvorenog prvenstva Francuske, a da Đoković ne osvoji ni bod u tom periodu.

Izabrane vesti

Međutim, Medvedev se odmah sapleo u prestonici Španije. Poznato je da Rus mrzi da igra na šljaci, da nikad nijedan turnir nije osvojio na toj podlozi i videlo se danas zašto je to tako. Ispao je od Čileanca Garina, koji je 25. na svetu, a taj scenario je bio kao po Đokovićevim željama.

Srpski as je sada i matematički obezbedio da ide na Rolan Garos kao prvi reket sveta, kao prvi nosilac. Grend slem uz Parizu će početi 30. maja, a Đoković je i teorijski osigurao da ostane na tronu baš do tog datuma i time će svoju vladavinu produžiti na 322 nedelje.

Ali, nema dileme da će to biti i duže, jer teško da će Medvedev zablistati u Rimu, na sledećem mastersu, dok je isto tako malo verovatno da Novak neće makar na Serbian openu 2 uzeti još neki bod za ATP listu.


tagovi

Novak ĐokovićDanil MedvedevATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara