(© Reuters)
(© Reuters)

Đoković: Mučio me kao zmija žabu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 20:39

„Nedelja će biti najbolji dan“, kaže Srbin pred finale

Kad Novak Đoković igra polufinale Pariza samo jedan ishod dolazi u obzir. Pobedio je u svakom dosad. Zato je i logično što je slavio protiv Andreja Rubljova (2:1), iako i sam priznaje da ga je Rus namučio.

Ne samo zbog činjenice da su se igrala tri seta, da je u svakom onaj koji je dobio morao da osvoji sedam gemova, već i zbog problema koji su pratili Srbina od početka sedmice, a tiču se zdravstvenog stanja.

Izabrane vesti

Malo bolje sam disao, možda je to presudilo“, delovalo je mirno Đoković posle plasmana u finale. „Imao sam vremena da se nameštam i udarim lopticu, jer me je Rubljov mučio kao zmija žabu. Igrao je na visokom nivou, znao sam da poseduje taj kvalitet, igrao je baš fantastično, ne verujem da sam se ikad ranije suočio sa ovako dobrim Rubljovim“.

Čak i tako loš Đoković je za Rusa – planina.

Mučio sam se, ali kad sam prošao krizni period bilo je bolje. Servisi su bili sjajno. U trećem setu sam bio na njegovim servis gemovima, na kraju je presudila dupla greška, ali sam, valjda, i to zaslužio. Rubljov je delovao izvanredno set i po, međutim, kad mi je bio potreban servis – našao sam ga“.

Srbin će, ako savlada Grigora Dimitrova, osvojiti 40. titulu masters serije.

Ponosan sam što sam prošao kroz teške mećeve. Baš sam se loše osećao prethodna tri dana, ali sam našao načim da pronađem snagu, energiju i adrenalin kako bi se povratio. Nadam se da ću i u finalu. Svakim danom je pomalo bolje i nadam se da će nedelja boti najbolji dan“, rekao je Đoković povodom stomačnog virusa koji ga je mučio.



tagovi

Novak ĐokovićATPMasters ParizAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara