(©Reutes)
(©Reutes)

Đoković ne može da pobegne od Hačanova: Četvrti duel u 2022.

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.11.22. | 08:09

U Novakovom žrebu od favorita ostali Rud i Cicipas

Veliki deo sezone je Novak Đoković morao da propusti silom prilika, jer nije vakcinisan, ali izgleda da gde god je zaigrao, morao je da ukrsti reket sa Karenom Hačanovim.

Srpski teniser će danas četvrti put u 2022. godini igrati protiv Rusa, kojeg je prethodno pobedio u Dubaiju (2:0), pa u Beogradu (2:1), a onda i pre nešto manje od mesec dana u četvrtfinalu turnira u Astani – 2:0.

Izabrane vesti

Ako je suditi, dakle, po minulom radu, onda ne bi trebalo danas u Parizu (ne pre 15.30) da bude „zime“ za Đokovića, kojeg bi novi trijumf nad Hačanovim odveo u četvrtfinale poslednjeg mastersa u sezoni. Samo jednom u karijeri, u osam duela, Novak je izgubio od Karena, a to je bilo 2018. godine. Od tada se samo jednom i to na Serbia openu, desilo da mu je Rus uzeo set.

Ukoliko danas uspešno pregura ovu prepreku, Đoković bi se za polufinale borio sa pobednikom meča Lorenco Museti – Kasper Rud. Upravo je Rud ostao kao najjači nosilac u ovom delu kostura posle sinoćnjeg iznenađujućeg ispadanja Rafaela Nadala, kojeg je Tomi Pol savladao sa 2:1 i to nakon što je izgubio prvi set.

Od favorita na Novakovom putu bi mogao da se nađe još Stefanos Cicipas, s kojim bi srpski as mogao da igra u polufinalu.

Jučerašnji dan doneo je seču favorita, pošto su pored Nadala ispali i Medvedev, Nori i Hurkač.

 


tagovi

Novak ĐokovićKaren HačanovATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara