Novak Đoković bodri Nikolu Jokića i reperezentaciju Srbije (©Starsport)
Novak Đoković bodri Nikolu Jokića i reperezentaciju Srbije (©Starsport)

Đoković ne trči pred rudu: Prvo skoči, pa kaži hop, nadam se da ćemo Jokić i ja trijumfalno završiti

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 19:59

"Kobi je govorio: 'Šta ima da budem srećan, jel posao završen? Nije, idemo dalje'", dodao je srpski teniser

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Ne krije Novak Đoković da voli košarku, čest je gost na utakmicama Crvene zvezde, a ljubitelj je i najjače košarkaške lige sveta, pa samim tim i veliki navijač Nikole Jokića. Istakao je pred početak finalne serije NBA da ga podržava na putu ka šampionskom prstenu, a centar iz Sombora je napravio i prvi od četiri neophodna koraka ka tom cilju, pobedom nad Majamijem u Koloradu na startu finala.

Izabrane vesti

Poput Jokića i Đoković je nastavio da korača ka tituli na Rolan Garosu, a posle trijumfa u trećoj rundi nad Alehandrom Davidovič Fokinom ponovo se dotakao uspeha srpskog centra i Denver Nagetsa.

Ipak, ne želi Novak da trči pred rudu, svestan da je pred Nikolom i drugovima još mnogo posla. Napominje da Srbija ima za koga da navija i u Majamiju - talentovanog Nikolu Jovića.

"Polako, prvo skoči, pa kaži hop. Igra se na četiri pobede. Tek je prva utakmica, uzbuđenje raste. Imamo i Srbina u Majamiju. Iako je mlad, tek stigao. Želimo mu sve najbolje. Poprilično dominantno izgledaju, ali ne želim da izgube koncentraciju i privrženost šta treba da urade", rekao je Đoković.

Iskoristio je priliku da još jednom citira Kobija Brajanta na čije mudre reči se često osvrtao tokom karijere.

"Kobi je govorio: 'Šta ima da budem srećan, jel posao završen? Nije, idemo dalje'. Razumem taj mentalitet. Ne smeš sebi da dozvoliš da izgubiš koncentraciju i staloženost. Prednost timskog sporta je što imaš ekipu ljudi koja stvara prsten zaštite. Mada je danas teško, društvene mreže... Nadam se da će se trijumfalno završiti i za njega i za mene", zaključio je Novak.


tagovi

Novak ĐokovićNikola JokićNBA finaleRolan GarosKobi Brajant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara