Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković o zabrani iz SAD: Nadam se da ću ipak moći da igram

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 11:40

“Video sam informaciju, ali nije zvanično. Kada bude bilo zvanično, moći ćemo da pričamo detaljnije o tome“

Bilo je muke da se pobedi Kventina Alisa i ode u četvrtfinale turnira u Adelajdu, ali Novak Đoković je uspeo.

Dobio je šansu da se dobro preznoji protiv 26-godišnjeg Francuza koji je svojevremeno važio za velikog talenta. Sada ga čeka na papiru još i teži posao – Denis Šapovalov.

Izabrane vesti

Ipak, meč protiv Kanađanina ostao je u senci zabrane koju je peti teniser sveta dobio za nastupe na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju drugu godinu zaredom. Razlog je isti kao i prošle godine – oštri kovid uslovi za ulazak u SAD...

“Video sam informaciju, ali nije zvanično. Kada bude bilo zvanično, moći ćemo da pričamo detaljnije o tome“, rekao je Đoković novinarima u Australiji.

Petak, 04.20: (1,02) F. Tijafo – D. Mihalski (9,90)

Dileme nema – Đoković se nada pozivu da ipak učestvuje na dva velika turnira.

“Svi znate moju poziciju, voleo bih da igram i nadam se tome. Ali ako ne budem mogao da igram – neću“.

Turnir u Indijan Velsu igra se od 6. do 19. marta, dok Majami kreće odmah zatim – od 19. marta do 2. aprila. Prošle godine Đoković je propustio kompletnu američku turneju zbog kovid protokola i zabrane ulaska u SAD licima koja nisu vakcinisana.

Australija je u međuvremenu olabavila uslove za ulazak, pa je Đoković došao na mesto odakle je pre godinu dana bio proteran nakon ozbiljnog skandala. Ostale su još sveže na dešavanja u Melburnu...

“Nikako ne možete da zaboravite takve događaje. Oni vam ostaju da ih pamtite celog života. Tako nešto nikada ranije nisam doživeo. I nadam se da neću više nikad u životu“.

Ako bi propustio prva dva mastersa, Đoković bi ostao bez mogućnosti da igra za 2.000 bodova. Posle Adelejda, srpskom asu predstoji povratak na Australijan open gde će od 16. januara juriti čak desetu krunu u Melburnu! I naravno – 2.000 bodova za ATP listu.

Novak je trenutno peti teniser sveta sa 4.820 bodova.


tagovi

Novak ĐokovićATP MajamiMajami mastersATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara