(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković oborio još jedan rekord pa dao autogram Monfisu (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 11:05

Srpski as 19. put pobedio Francuza

Još jedan teniski rekord je u rukama Novaka Đokovića. Srpski as je 19. put u karijeri pobedio Gaela Monfisa, a nikada od njega nije izgubio. Taj skor 19-0 protiv jednog rivala niko nije imao u istoriji tenisa.

Do sada je rekord držao Rafael Nadal, koji je imao 18-0 protiv Rišara Gaskea. Sada je i pored te istorijske stavke Novakovo ime.

Izabrane vesti

Đoković je projurio u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, sa 2:0 u setovima je savladao Monfisa, koji je na kraju, posle poraza, od Novaka zatražio i dobio – autogram.

Žao mi je, ali i nije mi žao“, napisao je Đoković na majici koju je nosio Francuz tokom meča.

Simpatični Francuz je, izgleda, odavno digao ruke od nade da može da pobedi Srbina na bilo kojem turniru, bilo kojoj podlozi.

Možda ovo nije bio meč kojem sam se nadao protiv Najvećeg svih vremena, ali mi je ipak čast i zadovoljstvo da se suočim sa Novakom Đokovićem. Uprkos svemu, ostaje pozitivna nedelja. Odmaraću se da bih bio pravi na US openu. Hvala vam mnogo na neverovatnoj podršci“, poručio je Monfis posle poraza.

Naredna runda donosi Novaku težkog protivnika, odmeriće snage sa Tejlorom Fricom, kojem je Dušan Lajović predao meč posle samo pet gemova. Đoković ima svih šest pobeda protiv Amerikanca, a jedino je na Australijan openu 2021. izgubio dva seta, kada je odigrao meč sa napuklim mišićem trbušnog zida. 


tagovi

Novak ĐokovićGael MonfisATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara