Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)

Đoković: Ovo mi znači sve, kao mali sam sanjao samo o osvajanju Vimbldona...

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.09.23. | 02:22

"Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi", izjavio je Novak

Novak Đoković je posle pet godina ponovo zagospodario Njujorkom. U pakleno teškom, ali tek na trenutke neizvesnom finalu, srpski teniser savladao je Danila Medvedeva osvojivši četvrti trofej na US openu.

Četvrti na US openu, ali ukupnu 24. na grend slem turnirima, čime je izjednačio sa Margaret Kort i učvrstio status najvećeg tenisera u istoriji.

Izabrane vesti

"Ne znam odakle da počnem, ovo mi znači sve. Ponavljam, svaki put moram da kažem da živim svoj san, da se takmičim na najvećem mogućem nivou u ovom sportu koji je meni i mojoj porodici dao sve. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi... Moji roditelji su me mnogo podržali i dali mi dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Niko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da je malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas", poručio je Novak na dodeli trofeja, pa nastavio:

"Pisati istoriju je nešto specijalno. Na svaki mogući način specijalno. Kao osmogodišnjak sam imao san da osvojim VImbldon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam verovao da ću biti sa vama i pričati o 24. grend slem tituli. Poslenjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju."

Majica sa brojem 24 unapred je spremljena, po završetku meča Novak ju je izvukao iz torbe, ali se ona razlikovala od prethodnih jer se na njoj pored Novakovog našao i lik Kobija Brajanta, njegovog dobrog prijatelja, koji je pre nepune četiri godine preminuo u helkopterskoj nesreći. Kobi je broj 24 nosio na dresu tokom dobrog dela karijere, što je bila prilika za Đokovića da mu još jednom oda počast.

"Razmišljao sam da uradim ovu majicu još pre sedam dana, naravno, ukoliko dođem u priliku da osvojim 24. grend slem titulu. Nikome to nisam rekao do pre par dana. Kobi mi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede. Kako biti na vrhu. On je bio jedan od ljudi na koje sam najviše računao, uvek je bio spreman da ti da podršku. Mnogo nas je potresla njegova smrt. On je nosio 24 kada je postao legenda Lejkersa."

Obratio se Novak potom i poraženom Danilu Medvedevu.

"Rekao si mnogo lepih reči o meni i izvini što se nisam prvo tebi obratio. Želeo bih da ti čestitam na turniru. Žao mi je zbog rezultata. Molim te, nemoj da shvatiš pogrešno, srećna godišnjica tebi i tvojoj ženi. Šalu na stranu, on je toliko bio dobar prema meni i mom timu. Još kad si bio junior, vidi se ta evolucija vašeg odnosa i tebe, govorim ovo iz najbolje namere. Da sam znao da vam je godišnjica danas, možda, znaš, rezultat...", našalio se Novak.



tagovi

Novak ĐokovićUS Open 2023US open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara