""
""

Đoković pobedio Mesija, ali za dva odsto mu je izmaklo zvanje najboljeg na svetu

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.12.15. | 16:51

Čitaoci Marke izabrali najbolje sportiste planete za 2015.

Najbolji je u svetu tenisa, ali nije najbolji na svetu. Bar ne za čitaoce Marke. Novak Đoković zauzeo je „tek“ drugo mesto u anketi za najboljeg sportisu planete u 2015. godini u glasanju posetilaca zvaničnog sajta uglednog dnevnika iz Madrida.

Đoković je dobio poverenje 29 odsto glasova, tek dva manje od ovogodišnjeg laureata Stefona Karija (31). U anketi je učestvovalo više od 20.000 ispitanika, a Đokoviću za utehu ostaje da je nadmašio Lionela Mesija, as Barselone zaustavio se na 28 procenata dobijenih glasova.

Izabrane vesti

Daleko iza njih ostali su Luis Hamilton (Formula 1), Kris Frum (biciklizam), Flojd Mejveder (boks), Ešton Iton (atletika), Džordan Spajt (golf), Sebastijan Ogije (automobilizam) i Marsel Hiršer (skijanje).

U ženskoj konkurenciji, dileme nije bilo: čitaoci Marke izabrali su teniserku Serenu Vilijams za najbolju sportiskinju sveta. Amerikanka je dobila ravno 50 odsto glasova, ispred skijašice Lindzi Von (devet odsto), Ronde Rouzi (ultimatj fajt) i Keti Ledecki (plivanje, po osam odsto gasova).

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefon Karinovine MarkaNovak Đokovićnajbolji sportista svetaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara