Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković počeo 342. nedelju na tronu, Medvedev ima šansu da mu prekine niz

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 10:10

Rus mora da osvoji Indijan Vels da bi nakratko seo na tron

Novi ponedeljak, samim tim i nova recka u koloni sedmica koje Novak Đoković provodi na teniskom tronu.

Iako nije uzeo reket u ruke od finala US opena, Đoković je i dalje kralj teniskog karavana, a danas je počeo 342. nedelju na prvom mestu. Daleko iza sebe je ostavio Rodžera Federera, koji je dugo vladao sa 310 sedmica i činilo se da će taj rezultat biti još dugo nedostižan.

Izabrane vesti

Ipak, Đokovićevo prvo mesto je sada ugroženije nego ikad u poslednjih godinu dana. Odlukom da ne igra na Indijan Velsu, srpski as je ostavio prostor Danilu Medvedevu da ga skine sa trona. Nakratko.

Odlukom Svetske teniske asocijacije (ATP) 1. novembra će se obrisati bodovi koje su igrači osvajali na poslednjim turnirma u Parizu, Šangaju, Beču i Sankt Peterburgu. Đoković će prvog dana narednog meseca imati na kontu 10.340 bodova, a Medvedev, pod uslovom da osvoji Indijan Vels, imao bi 10.575 bodova i prvi put u karijeri bi postao svetski broj jedan.

Samo što bi se i u tom slučaju Rus na tronu zadržao tek sedam dana, jer već 8. novembra gubi 2.500 bodova koje je prošle godine osvojio u Parizu i Londonu, dok će se Novaku obrisati samo 400 bodova. I Đoković će se vratiti na pol-poziicju pred završni masters, na kojem će se boriti da ostane lider teniskog karavana na kraju 2021. godine.

A, onda bi se i broj nedelja na prvom mestu dodatno rastegao do brojke koju će baš teško neki igrač dostići u skorijoj budućnosti. Barem sada izgleda da takvog nema na terenu.

Sve to, opet, pod uslovom da Đoković igra do kraja godine, pošto nema pouzdanih informacija da li će se i kada vratiti na teren. Srpski teniser se vodi kao učesnik mastersa u Parizu (1-7. novembar), mada je bio na listi i za Indijan Vels, pa je otkazao učešće.


tagovi

Novak ĐokovićDanil MedvedevTenisATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara