Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković prvi put od 2019. na 'Petom grend slemu'

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 08:45

Potvrđeno je da će najbolji teniser planete juriti šestu titulu na mastersu u Indijan Velsu

Poslednjih godina, mahom zbog pandemije virusa korona, te činjenice da nije vakcinisan, Novak Đoković je, shodno zabrani ulaska u Sjedinjene Američke Države, propustio veliki broj turnira u ovoj zemlji. U avgustu prošle godine pojavio se u Sinsinatiju i posle epskog finala, spasene meč lopte i velikog preokreta pobedio Karlosa Alkarasa, a potvrđeno je da će u martu imati priliku da napadne šesti pehar na mastersu koji je propuštao od 2019. godine - Indijan Velsu.

Na rasporedu postavljenom na zvanični sajt Novaka Đokovića prvi naredni turnir je prestižni ATP 1000 u Kaliforniji koji zbog ogromne posete, najveće posle US Opena, Vimbldona, Rolan Garosa i Australije, nazivaju "Petim grend slemom". I na zvaničnom sajtu Indijan Velsa, kao i na društvenim mrežama osvanule su vesti o Novakovom velikom povratku.

Izabrane vesti

Uz nastup na mastersu koji je osvajao 2008, 2011, pa tri puta uzastopno od 2014. do 2016. godine, rastu Novakove šanse da zadrži čelo ATP liste do prvog aprila, kada mu je projektovano da bi mogao da uzme Rodžeru Federeru rekord za najstarijeg svetskog broja jedan. Novak trenutno sa 9.855 bodova ima 600 ATP poena suficita u odnosu na drugoplasiranog Alkarasa, a kako neće nastupiti u Dubaiju gde je prošle sezone dobacio do polufinala (poražen u dva seta od Medvedeva), izgubiće 180 bodova u februaru.

Novak je u Indijan Velsu igrao šest finala i poražen je samo u prvom, 2007. godine od Rafaela Nadala. Već godinu dana kasnije podigao je prvi pehar pobedivši Mardija Fiša, da bi se 2011. preokretom revanširao Nadalu za poraz četiri godine ranije. Apsolutnu dominaciju na prvom mastersu sezone Novak je pokazao od 2014. do 2016. kada je dva puta zaredom u finalima pobeđivao Rodžera Federera, a zatim i Miloša Raonića.

U Indijan Velsu koji je prošle sezone osvoji Karlos Alkaras, Novak će pojuriti 41. masters, a ukupno 99. titulu u karijeri.


tagovi

Novak ĐokovićATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara